I midten av april utpekte Forbes den amerikanske realitystjernen Kylie Jenner (22) til verdens yngste dollarmilliardær for andre år på råd. Magasinet anslo formuen til i overkant av en milliard dollar i den årlige, prestisjefulle kåringen. Det tilsvarer ti milliarder kroner.

Kylie Jenner er en av medlemmene i den profilerte Kardashian-familien, og kjent fra realityserien «Keeping up with the Kardashians». I tillegg har hun bygget opp sminkeselskapet Kylie Cosmetics, som hun solgte 51 prosent av til skjønnhetsgiganten Coty i januar i år for 600 millioner dollar.

Nå trekker imidlertid Forbes Jenners status som dollarmilliardær. Magasinet mener nemlig at dokumenter fra børsnoterte Coty, viser at Kylie Cosmetics er både langt mindre og mindre lønnsomt enn det familien har forsøkt å få magasinet og resten av kosmetikkbransjen til å tro.

Mener Jenner løy om omsetningen

Ifølge Forbes har hun tidligere vist frem det som trolig er forfalskede selvangivelser for å virke rikere enn det hun er.

Da avtalen med Coty var i boks, ble den finansielle situasjonen til Kylie Cosmetics også offentlig. Den viste at selskapet hadde en inntekt på 177 millioner dollar i 2019. Det var langt mindre enn det Jenner selv hadde offentliggjort tidligere.

Kylie Jenner solgte 51 prosent av aksjene i Kylie Cosmetics for 600 millioner dollar i januar. Det verdsatte selskapet til 1,2 milliarder dollar.
Kylie Jenner solgte 51 prosent av aksjene i Kylie Cosmetics for 600 millioner dollar i januar. Det verdsatte selskapet til 1,2 milliarder dollar. (Foto: David Dee Delgado)

Skjønnhetsgiganten opplyste også at salget var opp 40 prosent, sammenlignet med 2018. Mens Jenner fortalte Forbes at de hadde inntekter på 360 millioner dollar det året, viste den reelle omsetningen seg å være 125 millioner dollar.

Magasinet anklager den amerikanske realitystjernen for å ha skapt «et nett av løgner» fra selskapet ble opprettet i 2015, frem til i dag. De har derfor gjennomgått realitystjernens formue på nytt. Basert på gevinsten fra salget, som er 340 millioner dollar etter skatt, et revidert anslag av bedriftens inntjening og de økonomiske effektene av koronaviruset, estimerer Forbes formuen til i underkant 900 millioner dollar. Det tilsvarer 8,7 milliarder norske kroner.

De har ikke skrevet hvor stor del av verditapet koronaviruset står for.

Slår tilbake på Twitter

Jenner har ikke svart på Forbes henvendelser om saken. På Twitter fyrer hun derimot løs mot magasinet:

– Jeg trodde dette var et anerkjent nettsted. Alt jeg ser er en rekke unøyaktige uttalelser og bevisløse antagelser lol. Jeg har aldri bedt om noen tittel eller prøvd å lyve meg inn der noensinne, skriver hun.

Jenner reagerer også på at Forbes skriver at selvangivelsene sannsynligvis var forfalsket.

– Er det beviset deres? Så dere bare tror de var forfalsket? Altså, hva er det jeg leser.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.