– Vi har rett og slett hørt på leserne våre, derfor styrker vi satsingen vår på ledelse. De ønsker seg mer om ledelse – og de ønsker seg en bedre oversikt over det gode stoffet vårt på området, sier målgrupperedaktør Tinna Gudmundsdottir i Dagens Næringsliv.

Målgruppeavdelingen i DN ble opprettet høsten 2019, og jobber med å finne ut av hva avisens lesere er opptatt av.

En av de tingene – har avdelingen oppdaget – er ledelse.

– Jobben min er jo å kjenne leserne våre. 40 prosent av dem er ledere, og trolig er abonnementsbasen vår full av morgendagens ledere også. Det er utrolig kult å høre ledere snakke om hvor viktig DN er for dem, sier hun.

Kvalitet og forskning

Den nye satsingen innebærer, i tillegg til mer journalistikk om ledelse:

  • Organisasjonspsykologene Thomas og Gitte Nesset Midelfart skal svare på lesernes spørsmål og problemstillinger knyttet til ledelse i en fast spalte.
  • Et nytt ukentlig nyhetsbrev om ledelse, skrevet av DN-journalist Jorun Aartun, og faste kommentarer om ledelse og arbeidsliv fra kommentator Eva Grinde.
  • Seks ledelsesspaltister fra akademia og arbeidslivet skal skrive faste spalter (se faktaboks).
  • Jevnlige webinarer i regi av DN og Harvard Business Review.
  • Mer journalistikk om ledelse, karriere, arbeidslivsforskning og balansen mellom jobb- og hjemmeliv.

– Mange forbinder ledelse som fag med nonsensord, synsing og svada. Du er ikke redd for at DN skal forsterke dette inntrykket?

– Nei, absolutt ikke. Du har definitivt rett i at det finnes elementer av svada på området, men det er nettopp det DN kan bidra til å rydde opp i. Kvalitet og forskning skal være et premiss for journalistikken vår på dette området, sier Gudmundsdottir.

Konkrete råd

Ekteparet Gitte og Thomas Nesset Midelfart er begge organisasjonspsykologer, og jobber sammen. De skal altså besvare innsendte spørsmål og problemstillinger knyttet til ledelse, endring, relasjoner på arbeidsplassen og balansen mellom jobb- og hjemmeliv.

– Det er ikke hver dag redaktører hyrer psykologer til leserne sine, men jeg føler meg trygg på at organisasjonspsykologene Gitte og Thomas Nesset Midelfart er et bra valg. I tillegg til å være herlig nerdete faglig, brenner de intenst for å bidra til å spre forskning og empiri på en forståelig måte, sier Gudmundsdottir.

Selv ser de to psykologene frem til å bidra til spaltene.

– Vi ønsker å komme med konkrete råd og refleksjoner til ledere. Vi håper at folk kan lese spalten vår, og så kanskje bli inspirert til å teste ut noe nytt på jobben, sier Gitte.

Thomas sier de er opptatt av at spalten skal stå på to ben, både forskning og praksis. De jobber begge mye ute hos kunder med konkret endringsarbeid, samtidig som Thomas bidrar innen organisasjonspsykologifeltet gjennom publisering av artikler og fagbøker.

– Folk tilbringer utrolig mye av livet sitt på jobben, og hva ledere gjør, og ikke gjør, har stor påvirkning på de resultatene som skapes og på de ansattes trivsel, sier Thomas.

–I ledelse er det en jungel av råd å forholde seg til. Mye er basert på vitenskap, men en del er ikke det. Vi vil hjelpe med å sile ut, istemmer Gitte.

– Hvilke temaer håper dere minst på å få spørsmål om?

– Vi håper å få spørsmål om det meste innen ledelse, men budsjettoppstilling er ikke vår ekspertise, slår Gitte fast.

Eva Grinde kommenterer

Gudmundsdottir forteller at lesere som er opptatt av ledelse trekker frem DN-kommentator Eva Grinde, som i en årrekke har skrevet om ledelse i DNs spalter.

– Ledere som leser oss sier at «DN-pakken», med saker om alt fra makroøkonomi og harde nyheter til portrettintervjuer og analyser, gir dem den oversikten de trenger for å bli bedre ledere. Og de er definitivt opptatt av å få med seg hva kollega Eva Grinde skriver. Hun er prisbelønt for sin nulltoleranse for synsing og svada, og en veldig viktig profil for oss, forteller Gudmundsdottir.

Satsingen rulles ut i DN utover høsten. Tanken er at mer stoff om ledelse skal bli en fast del av avisens redaksjonelle innhold. Særlig vil ledelse som tema løftes frem i lørdagsutgaven, der blant annet spalten til Gitte og Thomas Nesset Midelfart blir et fast innslag. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.