Også fjerde parti i VM-matchen mellom Magnus Carlsen og Vishy Anand endte remis, men dette var likevel nok en stor norsk opptur. I forrige partiet handlet det om å overleve. Denne gang var det Anand som måtte kjempe med kniven på strupen gjennom et langt parti.





Nesten seks timer tok det, og bare det var positivt. Magnus’ matchstrategi er å ta Anand, den gamle mannen på 43 år, ut på joggetur og etter hvert slite han ut. Det lyktes han i hvert fall med i dag. Anand måtte virkelig jobbe for halvpoenget.

Selv når det så ut som det verste var over og at Anand hadde avverget krisen, klarte Magnus å sette verdensmesteren på stadig nye prøver ennå et par timer.

Anand berget remisen, men psykologisk var dette en stor seier for Magnus. Veldig mye her handler om å bryte ned mannen. Det var mest dét det handlet om i siste del av partiet i dag.





Magnus fikk stor fordel av ut av åpningen, hvilket også var gledelig. Særlig fordi han spilte en variant han har spilt mye de siste årene. Åpningen kom ikke som noen overraskelse på Anand. Likevel gikk Magnus for denne, og likevel klarte han å få fordel. Med svart. Det må virkelig ha gitt Anand noe å tenke på. Magnus utfordret Anand på hans hjemmebane, nemlig åpningsanalyser – og lyktes!

Det virker klart at dette kommer til å bli en meget jevn match, og jo flere slag Magnus får inn mot sin motstander, jo større sjanse er det for at han omsider bikker. Kanskje skjer det ikke på ennå noen partier. Men utviklingen er i hvert fall positiv for Magnus.

Alle fire partiene til nå har endt remis, men Magnus har beveget seg fra å være nervøs nybegynner til nå å være den store sterke.

I morgen er det fridag. På fredag er Magnus hvit. Han har hatt to fine svartpartier til nå, men med de hvite brikkene har det ikke vært det helt store ennå. Om dette også ordner seg, kan vi se fram til nok en spennende – og antagelig lang! – batalje i neste oppgjør.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.