Under ett år etter at Martine Lunder Brenne ble direktør og ansvarlig redaktør for ung-segmentet i Egmont, blir hun ny utviklingsredaktør i Dagbladet. Det bekrefter flere kilder til DN.

De ansatte i avisen ble informert om nyansettelsen i en epost fra Alexandra Beverfjord onsdag formiddag. Rett før klokken 10 bekrefter Dagbladet ansettelsen i en pressemelding.

– Dette er på så mange måter drømmejobben for meg, og jeg gleder meg helt vanvittig til å ta fatt på den. Den ligger i skjæringspunktet mellom utvikling, redaksjon og salg/marked. Sånn sett er det en av de aller kuleste jobbene man kan få i Medie-Norge – særlig ettersom Dagbladet er blant de friskeste og mest vågale aktørene der ute. De har åpenbart allerede full fart og en haug med flinke folk, så jeg er bare veldig glad for å få bli med på å bygge videre på det, sier Brenne meldingen.

Ønsker ektemannen lykke til

Lunder Brenne har mange års erfaring fra VG, både som journalist og leder for Min Mote. I 2018 ble hun redaktør Foreldre og Barn i Egmont. Martine Lunder Brenne blir direkte konkurrent med ektemannen Øyvind Brenne, som ble utviklingsredaktør i VG i september.

Lunder Brenne forteller til DN at hun ikke er videre bekymret for konkurransen med ektemannen:

– Jeg tror ikke det er så kinkig. Det er selvfølgelig noe vi har tenkt på, men det er jo ikke sånn at vi er det første paret som jobber på tvers av mediehus. Det skal nok gå bra med enkelte forholdsregler, sier hun og legger lattermildt til:

– Jeg ønsker Øyvind lykke til med konkurransen, den blir tøff på mange områder.

Lunder Brenne er strålende fornøyd med sin nye jobb, men understreker at hun også vil savne sin nåværende jobb.

– Grunnen til at jeg bytter er rett og slett at muligheten i Dagbladet dukket opp. Det er på mange måter drømmejobben, og ligger helt i skjæringspunktet mellom kommersiell og redaksjonell utvikling. Man kan dessverre ikke time sånt.

Nykomponert ledergruppe

– Martine er en fremtidsrettet og innovativ leder. Hun har vært med på å utvikle banebrytende satsinger i andre mediehus, og jeg ser frem til å få henne med på laget vårt. Hun er strategisk og har et smittende engasjement, sier Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord i pressemeldingen.

Som direktør i Egmont har Lunder Brenne hatt ansvaret for Klikk.no, Blogg.no, og magasinene Kamille, Shape Up, Foreldre og Barn og Ditt bryllup.

– Så er det selvsagt vemodig å forlate Egmont, hvor jeg det siste året har fått gå en skole helt utenom det vanlige. At jeg har hatt en sjef som har turt å satse på meg, og at jeg har fått jobbe med så mange flinke ledere og kolleger, er jeg evig takknemlig for, sier Lunder Brenne i meldingen.

Beverfjords ledergruppe består nå av: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Nyhetsredaktør Frode Hansen
  • TV-direktør Mads A. Andersen
  • Pluss-redaktør Hilde Schjerve
  • Utviklingsredaktør Martine Lunder Brenne
  • Pluss-redaktør Hilde Schjerve ble ansatt i stillingen i forrige uke. Dagbladets sjefredaktør Alexandra Beverfjord har ikke ønsket å kommentere saken.