Kinofilmen, dvd-en og bøkene om Max Manus har snart omsatt for 200 millioner kroner i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

Filmen er allerede solgt til 30 land, deriblant Tyskland, Storbritannia, Tsjekkia, Brasil og Singapore.

Storfilmen er blitt en kassasuksess for produksjonsselskapet Filmkameratene, og den største norske kinofilmen i nyere tid.

DNs beregninger viser at nordmenn hittil har brukt minst 173 millioner kroner på kino, dvd og bøker om den langt fra feilfrie helten fra okkupasjonstiden.

Sett av 1,16 millioner i Norge
- Det er ikke ofte man opplever en slik suksess. Det er ingen norske filmer som har hatt høyere besøk de siste 30 årene, og da heller ikke større omsetning. Det er heller ikke mange norske filmer som har et slikt utenlandssalg, sier produsent Sveinung Golimo til DN.

I Norge er kinofilmen sett av 1,16 millioner personer. Det betyr nesten 93 millioner innspilte kroner. Siden lanseringen på dvd i juni er 400.000 eksemplarer sendt ut fra Nordisk Film Distribusjon, og det er solgt bøker for over 14 millioner kroner.

Overskuddet blir delt mellom produsent, øvrige investorer og skuespillerne.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.