Nyheten ble kunngjort på et allmøte i Dagens Næringslivs lokaler i Oslo onsdag formiddag.

– Jeg er veldig glad og stolt over at Frithjof Jacobsen blir vår nye politiske redaktør. Jacobsen er blant landets absolutt dyktigste politiske kommentatorer. Han er kunnskapsrik og kritisk, han er god til å analysere og forklare politikk og politiske prosesser, og han har en fantastisk penn, sier sjefredaktør i Dagens Næringsliv, Amund Djuve.

Jacobsen tar over jobben etter Kjetil B. Alstadheim som sluttet i Dagens Næringsliv tidligere år for å begynne i samme stilling i Aftenposten.

Jacobsen var kommentator i VG fra 2007 til 2019, og var også avdelingsleder for avisens kommentaravdeling fra 2011. I mars i fjor sluttet han derimot på dagen i avisen fordi han var i ferd med å etablere et forhold til Ap-politiker Jette Christensen.

DNs nye politiske redaktør Frithjof Jacobsen (til høyre) og sjefredaktør Amund Djuve.
DNs nye politiske redaktør Frithjof Jacobsen (til høyre) og sjefredaktør Amund Djuve. (Foto: Mikaela Berg)

– Frithjof Jacobsen har en relasjon som ikke er forenlig med rollen som kommentator i VG. Derfor valgte han selv å si opp sin stilling, skrev sjefredaktør Gard Steiro i en kommentar på VG i fjor.

Jacobsen og stortingspolitiker Jette Christensen fra Arbeiderpartiet er samboere, uten at Jacobsen tror det vil påvirke hans nye rolle i DN.

Jacobsen og stortingspolitiker Jette Christensen fra Arbeiderpartier er samboere, uten at Jacobsen tror det vil påvirke hans nye rolle i DN.
Jacobsen og stortingspolitiker Jette Christensen fra Arbeiderpartier er samboere, uten at Jacobsen tror det vil påvirke hans nye rolle i DN. (Foto: Ida von Hanno Bast)

– Det er nok noen deler av politikken jeg må være mer varsom med å dekke, og det vil være saker der hun er direkte eller sterkt involvert, eller i saker hun kan bli det, sier Jacobsen.

Han sier at det i de tilfellene må være god dialog mellom han og resten av kommentatorene, samt ledelsen.

– Jeg mener dette kan håndteres, ledelsen i DN mener dette kan håndteres, og jeg tror vi løser det gjennom løpende dialog, sier Jacobsen og legger til:

– Det er også masse jeg kan skrive om i norsk politikk som ikke angår min samboer.

– Jeg er stolt og glad

Christensen meldte i forrige måned at hun ikke tar gjenvalg på Stortinget i 2021.

Det siste året har Jacobsen vært produsent i produksjonsselskapet Monster, hvor han har jobbet med dokumentarserier og andre journalistiske prosjekter. Han har også bakgrunn som vaktsjef, programleder og reporter i NRK og har i perioder vært musiker på heltid som vokalist i Gluecifer.

Nå ser Jacobsen frem til å bli politisk redaktør i Dagens Næringsliv. Jacobsen tiltrer i stillingen fra 4. mai.

– Jeg er stolt og glad over å ha fått denne jobben i en av Norges aller beste redaksjoner. Gjennom mange år har DN levert fenomenal journalistikk på en rekke områder, ikke minst på kommentar- og debattplass og politikk. Jeg kommer til et hus med fremragende kommentatorer og journalister som jeg gleder meg til å jobbe med og få som kolleger, sier Jacobsen.

– Opprettholder posisjonen

Djuve er ikke i tvil om at Jacobsen vil styrke Dagens Næringsliv journalistikk.

– Sammen med resten av kommentaravdelingen og avisens svært dyktige politiske reportere vil han sørge for at DN opprettholder posisjonen som et av landets sterkeste miljøer for politisk journalistikk, sier han.

Jacobsen forteller at han kommenterer fra et fritt og uavhengig ståsted.

– Hvordan skal du sikre at du har tillit?

– Jeg kommer til å fortsette å lære og å mene, noe jeg synes det å skrive kommentar handler om. Jeg har aldri vært styrt av noen politisk agenda, og det kommer jeg heller aldri til å være. Når det handler om tillit, så opplever jeg at mange har vært interessert i det jeg har skrevet før, og slik håper jeg det vil være fortsatt. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.