Mona Høiness er glad for at Pressens Faglige Utvalg (PFU) idag felte Trygve Hegnars leder i Kapital med tittelen eldreraner, illustrert med et bilde av Høiness.

Advokatkjendis Mona Høiness hadde klaget inn Kapital for brudd på god presseskikk i kjølvannet av bladets dekning av arven etter den bemidlede enken Synnøve Alver Urdahl, en sak Kapital har fulgt i snart 2,5 år.

Les også: Ny seier for Høiness

- Jeg er svært tilfreds over at PFU igjen har felt Hegnar Media-eide publikasjoner for brudd på god presseskikk ved å si klart fra at Trygve Hegnar har opptrådt kritikkverdig i sin lederartikkel i Kapital, skriver Høiness i en pressemelding.

Hun tviler på at Hegnars valg av tittel og bilde er et arbeidsuhell.

- Tatt helt overhånd
- Trygve Hegnar er som regel flink til å formulere artikler og opptre slik at han akkurat går klar av fellelser i PFU, men når det gjelder meg, har hans iver etter å plage meg tatt helt overhånd, skriver hun videre, og hevder hun er utsatt for personforfølgelse.

- Jeg har blitt utsatt for svært ondskapsfull personforfølgelse i 2,5 år fra Trygve Hegnar sin side, og det er tidligere falt tre PFU- fellelser i samme sak. Jeg ser derfor ikke på dette som et uaktsomt overtramp, men som en planlagt strategi for å plage meg og ramme mitt omdømme, sier Høiness.

Nå ønsker Høiness at folk må reagere på måten Hegnar skjøtter sin rolle som redaktør.

- Pressefriheten er ikke til for å bedrive journalistisk personforfølgelse ut fra rent hevnmotiv eller profittmotiv. Slutter folk å kjøpe simple og umoralske publikasjoner, blir det også slutt på denne form for personforfølgelse, avslutter Høiness.

Les også: Siem hardt ut mot Hegnar: - Du må handle nu før din tid renner ut

- Injurierende
Trygve Hegnar avviser at han har kalt Mona Høiness for eldreraner.

- Det fremgår krystallklart av min leder, og mindretallets votum er godt, skriver Kapitals sjefredaktør i en epost til DN.no.

Han mener Høiness' påstander er injurierende:

- Mona Høiness påstander om mine motiver er ikke bare dumme og plumpe, men klart injurierende. Det er trolig ikke å vente at Mona Høiness skal forstå det, skriver Hegnar i en e-post til DN.no.

Ris og ros
Per Edgar Kokkvold, generalsekretær i Norsk Presseforbund, konkluderte som flertallet med at Hegnars leder var brudd på god presseskikk.

Likevel mente han Hegnars rolle som en fritttalende og hardtslående redaktør var berikende for norsk presse.

- Hadde ikke norsk presse hatt Trygve Hegnar, burde de oppfunnet han, sa han under behandlingen av Høiness' klagesak.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.