Det britiske auksjonshuset Christies solgte i natt et par sneakers brukt av den tidligere basketstjernen Michael Jordan for 615.000 dollar.

Da hammeren falt, var det allikevel under forventet pris på mellom 650.000 og 850.000 dollar, tilsvarende mellom 5,7 og 7,5 millioner norske kroner etter dagens kronekurs.

Skoene ble brukt av Jordan i en oppvisningskamp i Italia, og er best husket for at Jordan dunket ballen så hardt i kurven at glassplaten bak knuste. Skoene ble da også solgt med en bit av glasset festet i sålen. Skoene er også signert av superstjernen, og er et par Nike Air Jordan 1 High i størrelse 47.

Big business – også i Norge

I tillegg til nattens rekord-par har auksjonshuset nylig solgt åtte andre Jordan-par til en samlet verdi av om lag 318.000 dollar, tilsvarende snaut tre millioner kroner. Dermed har auksjonshuset solgt ni skopar for nesten ni millioner kroner. Det tilsvarer joggesko til over en million kroner per par.

Videresalg av sneakers er big business også her i Norge, selv om det blir lommerusk sammenlignet med nattens auksjon. I juni skrev DN om skateboardkjeden Session som har monopol på Nikes eksklusive sneakers-lanseringer i Norge. Skoparene som selges kan få dager senere bli videresolgt på bruktmarkedet for opp mot 100.000 norske kroner – uten å ha vært brukt av en eneste superstjerne. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.