8. juni 1994 kjørte millionærarvingen Vibeke Ulrichsen feil i en rundkjøring på Aker Brygge, og kolliderte med en syklende Kjell Hanssen, mannen til Moræus Hanssen. Han ble lam fra nakken og ned.

Ingeborg Moræus Hansen
Ingeborg Moræus Hansen
Stridens kjerne er boken «Brent av dragen», skrevet av journalist Hugo Lauritz Jenssen, der Moræus Hanssen hevder at Ulrichsen stakk av fra stedet etter å ha kjørt på mannen hennes, at hun har «stor skyld» i ulykken og er «straffet for forholdet».

Krever erstatning
Alle forsøk på å få til forlik mellom partene har mislykkes. Nå vil Ulrichsen-familien ha tilsammen to millioner kroner i oppreisning og erstatning for det den anser som ærekrenkelser i boken. En halv million av disse fra Moræus Hansen.

I vår møtes partene i Oslo Tingrett, skriver Dagens Næringsliv.

Vibeke Ulrichsen er datteren til finansmannen Kjell Chr. Ulrichsen, som også er dronning Sonjas fetter.

Dømt for uaktsomhet
Ulrichsen er dømt for uaktsomhet i trafikken i Oslo forhørsrett, men retten fant ingen årsakssammenheng mellom dette og skaden.

Feilene er rettet opp i de nye opplagene av boken som allerede har vært en rekke runder i retten.

«Blir bare sorgtung»
Kinodirektør Ingeborg Moræus Hanssen har følgende kommentar til erstatningskravet fra Ulrichsen-familien:

– Her er det to forskjellige oppfatninger av ordet anstendighet. Jeg blir bare sorgtung. Min manns situasjon blir aldri bra uansett rettssak, og det forandrer dessverre ikke noe på vårt liv. Det gjelder bare å styrke seg, siden det bare er noe man må gjennom, sier Moræus Hanssen til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.