Kulturministrene i de fem nordiske landene har sett seg lei på at barn og unge fôres med japansk data-underholdning, og vil bidra til at det også utvikles kvalitetsspill på nordiske betingelser,

I løpet av en femårsperiode vil de fem landene derfor spytte 80 millioner kroner inn i spill-industrien, ut fra en tanke om at dette vil styrke både tilbudet, kvaliteten og distribusjonen på området.

Ønsket er blant annet å stimulere til utvikling av spill på de nordiske språkene.

- Ingen storsatsing

Det norske spillselskapet Funcom har lenge etterlyst en slik satsing. Administrerende direktør Trond Aas ønsker programmet velkommen, men er lar seg ikke imponere av den økonomiske rammen.

- Det er ikke noen massiv satsing. Hvis du deler dette opp på antall år og land, er jeg usikker på hvor viktig dette er. Samtidig er det klart at gir en viktig signaleffekt, sier Aas til dn.no.

Han avviser at det skal kunne bygges noen industri ut fra disse 80 millionene, og viser til at land som for eksempel Canada, Kina og Korea år har satset adskillig tyngre for å skape en egen blomstring i dette segmentet.

Sent ute
Han synes de nordiske landene er lovlig sent på banen, men er likevel fornøyd med at kulturmyndighetene endelig har begynt å se at spill er et ekstremt viktig medieum for barn og unge.

- Barn slutter å se på tv og begynner å spille spill. Om fem til ti år vil tv-underholdningen utgjøre en adskillig mindre del av underholdningskonsumet enn i dag, spår Funcom-sjefen.

Han minner om at spillindustrien allerede er større enn musikkindustrien, og tror at spill om ti år også vil være større enn film- og dvd-bransjen.

For 2006 er det satt av 5,6 millioner kroner til det fellesnordiske prosjektet, som vil bli nærmere presentert på konferansen Nordic Game Potential 23.og 24.november.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.