En rekke avsløringer har de siste dagene dratt den britiske tabloidavisa dypt inn i en avlyttingsskandale som det internasjonale mediekonsernet News Corp, som eier News International, nå ikke lenger kan leve med.

– Søndagens utgave blir tabloidens siste, opplyser James Murdoch, sønn av mediemogul og eier av News Corp, Rupert Murdoch.


Kilde: NTB

Det vil ikke bli trykket noen reklameannonser i den siste utgaven, men pengene fra løssalget vil bli gitt til veldedige formål.

I en uttalelse til de ansatte sier Murdoch at det gode avisen har gjort «er blitt besudlet» av kritikkverdig oppførsel, og at dersom anklagene viser seg å være sanne, så er de «umenneskelige, og har ingen plass i vårt selskap».

Avlyttet pårørende
– The News of the World skal holde andre ansvarlig. Men avisen feilet når det gjaldt seg selv, sier Murdoch videre.

De siste dagene er det blitt avslørt at blant annet pårørende av britiske soldater som falt i Afghanistan og Irak, ha fått sine samtaler avlyttet av folk fra søndagsavisen. Avisen skal også ha skaffet seg tilgang til talepostkasser tilhørende pårørende av ofre for barnedrap.

-Utført uten samvittighet og gyldig grunnn
– I 2006 konsentrerte politiet sin etterforskning på to menn. Begge endte i fengsel, påpeker Murdoch.

Men News of the World og News International gjorde ikke nok for å komme til bunns i forseelsene som ble utført uten samvittighet og gyldig grunn, sier han videre.

Som et resultat av dette konkluderte ledelsen feilaktig med at praksisen kun ble utført av en reporter, ifølge Murdoch, som gjentar at selskapet samarbeider full ut med politiet.

Den britiske regjeringen opplyser de ikke har noe med avgjørelsen om å legge ned avisa å gjøre, melder BBC.

Les også: Rupert Murdoch vil selge Sky News (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.