Det opplyste kilder nær den 80 år gamle mediemogulen lørdag. Det er ventet at Murdoch ankommer den britiske hovedstaden søndag, ifølge nyhetsbyrået AFP.

News of the World er eid av News International, et datterselskap av Murdochs News Corp. Den 168 år gamle avisa skal nå legges ned som følge av avsløringene om at dens journalister skal ha drevet med omfattende telefonavlytting.

Staben jobber nå med den aller siste utgaven av den tidligere svært populære tabloidavisen som kommer ut søndag.

– Til sjuende og sist vil det bli klart hvorfor ting gikk så galt, og hvem som er ansvarlig. Det kommer til å et nytt svært vanskelig øyeblikk i selskapets historie, sa News Corp-toppen Rebekah Brooks til avisens ansatte fredag, ifølge et opptak på Sky News.

Lav profil

Rupert Murdoch har holdt en lav profil mens saken er blitt rullet opp i Storbritannia, og han har nektet å svare på spørsmål om anklagene.

Nedleggelsen av News of the World satte umiddelbart i gang spekulasjoner på om avisa ble ofret for å redde Murdochs planer om å ta over Storbritannias største kommersielle TV-selskap, BSkyB.

Ifølge The Guardian undersøker britisk politi om en leder i News International har slettet millioner av e-poster fra et internt arkiv – opplysninger som kan være viktige i etterforskningen.

Ifølge kilder skal det ha blitt slettet i arkivet ved to anledninger, den ene i januar da politiet innledet en ny gransking av avlyttingssaken.

News International sier selskapet samarbeider fullt ut med politiet.

– Avskyelig sak

Fredag gjorde statsminister David Cameron det klart at han setter i gang en ny gransking av avlyttingsskandalen i News of the World. Han varslet full oppvask i britisk presse.

– Denne saken er ganske enkelt avskyelig, og jeg kan ikke forstå hva som foregikk inne i disse personenes hoder, sa en tydelig oppbrakt Cameron.

Camerons tidligere pressesjef Andy Coulson ble pågrepet samme dag på grunn av mistanke om telefonavlytting og korrupsjon. Coulson var redaktør i News of the World da den omfattende telefonavlyttingen pågikk.

Også tidligere sjef for kongestoffet i den britiske avisa, Clive Goodman, ble mistenkt for korrupsjon og ble pågrepet. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.