NHST Media Group opplyser i en pressemelding at de har vedtatt kostnadsreduksjoner på 70 millioner kroner på grunn av koronakrisen og oljeprisfallet.

Mediekonsernet eier Dagens Næringsliv, Morgenbladet, Fiskeribladet, Mynewsdesk og flere internasjonale publikasjoner innen energi og shipping. Kostnadsbesparelsene vil skje gjennom ansettelsesstopp, midlertidige lønnsreduksjoner, permitteringer og lavere administrative kostnader.

Inntektsfall

Ifølge pressemeldingen har konsernets publikasjoner rekordhøye lesertall, men opplever at reklame- og konferanseinntektene faller betydelig i Norge og globalt.

– Vi leverer viktig journalistikk og gode produkter i en krevende tid, og jeg er svært imponert over innsatsen til hver enkelt medarbeider. Inntektssvikten er imidlertid betydelig og kommer i tillegg til allerede eksisterende utfordringer i mediebransjen. Vi har ikke noe valg; vi må iverksette ekstraordinære tiltak for å sikre at konsernet kommer gjennom denne krisen på best mulig måte, sier Hege Yli Melhus Ask, konsernsjef i NHST i en pressemelding.

Konsernledelsen og ledergrupper i flere av datterselskapene har innført frivillig lønnsreduksjon på 10 prosent, fra 1. april til 30. juni. Over 100 ansatte i konsernets globale publikasjoner har gjort det samme.

- Beklager sterkt

Dagens Næringsliv sendte onsdag ut varsel om hel eller delvis permittering til 19 ansatte innenfor reklame og administrasjon.

– Jeg beklager sterkt at vi må iverksette kostnadsreduksjoner som rammer mange av våre dyktige og motiverte medarbeidere, sier Ask i pressemeldingen.

Konsernets hr-sjef Helle Øverbye forteller at de foreløpig har permitteringer på seks uker, og lønnskutt i tre måneder. Kostnadsreduksjonene kommer etter et tøft fjorår for konsernet. Etter svake kvartalsresultat, var NHST gjennom store kutt. I DN tok 25 ansatte sluttpakke.

– Vi lå an til et bedre resultat før denne kollapsen i annonsemarkedet. Nå dreier det seg om å sikre en forsvarlig økonomi, sier hun.

– Har dere bedt eierne om å skyte inn mer penger i konsernet for å komme gjennom krisen?

– Vi har god dialog med eierne, men de får uttale seg på egne vegne om situasjonen, sier Øverbye.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.