Hege Yli Melhus Ask har sagt opp sin stilling som konsernsjef i NHST Media Group, selskapet som blant annet eier Dagens Næringsliv.

– Jeg har hatt to lærerike og gode år i NHST Media Group. Vi har fått til mye i en krevende periode for konsernet og mediebransjen for øvrig. Beslutningen min handler om at jeg fortsatt ønsker en lederrolle med overordnet ansvar, men samtidig med større nærhet til den operasjonelle driften enn jeg har hatt som konsernsjef i NHST. Jeg er takknemlig for å ha ledet en organisasjon med så mange dyktige kolleger med et samfunnsoppdrag som sjelden har vært viktigere, sier Ask i en pressemelding.

Hvorfor kan du ikke få den rollen i NHST?

Det er ulikt hvordan ulike bransjer og selskaper jobber, uten at jeg synes det er naturlig å gå nærmere inn på hvordan vi er organisert i NHST. Jeg ønsker å fortsatt ha et overordnet ansvar, men være enda tettere på driften og medarbeiderne enn jeg er i den konsernsjefrollen jeg er i dag, sier Ask til DN.

Mener konsernet er godt stilt

Ask sier hun er veldig stolt av det konsernet har fått til de siste to årene – og trekker frem hvordan man har utnyttet endret kundeadferd, håndtert koronakrisen og vist evne til å tilpasse seg krevende forhold.

– Vi har modernisert organisasjonen, gjennom større reorganiseringer i selskapene med intern og eksternrekrutteringer. Den siste tiden har innovasjonsevnen vår vært svært god noe vi har vist ved en rekke produktlanseringer. Journalistisk har vi levert strålende saker, med Epstein-saken og Equinor-avsløringene som eksempler, samtidig som vi har redusert kostnader når topplinjen har falt.

Ask mener NHST «er svært godt stilt i tiden fremover».

– Jeg forlater et konsern i god stand. Jeg har veldig stor tro på NHST fremover, sier Ask.

Ifølge NHSTs årsrapport har Melhus Ask en avtale om seks måneders oppsigelsestid med lønn. Hun får ikke etterlønn når hun går av.

– Jeg vil si at vi har hatt et veldig godt samarbeid. Styret har vært veldig støttende i de omstillingene vi har vært gjennom, sier Ask.

Slutter 1. desember

Ask fratrer 1. desember, og vil ifølge meldingen også være tilgjengelig for NHST etter det. Det fremgår ikke hvor lenge hun vil være tilgjengelig for selskapet.

Olsen-familien er den kontrollerende eieren av NHST Media Group gjennom investeringsselskapet Bonheur. Styreleder Anette Olsen viser i meldingen til at Ask har gjennomført betydelig omorganisering og kuttet kostnader i NHST siden hun tiltrådte i november 2018, samtidig som det er lansert nye digitale tjenester.

Til DN sier hun at hun gjerne skulle hatt med Ask videre.

– Når Hege tar en avgjørelse som dette, er ikke det noe jeg har ønsket, men det er klart at jeg respekterer det fullt ut, sier Olsen til DN.

Hun sier at styret har hatt et veldig godt samarbeid med Ask. Nå er jakten på ny konsernsjef allerede i gang.

– Helt presist hvordan vi kommer til å håndtere dette, tror jeg ikke vi skal gå inn på nå, sier Olsen.

Vil ha sjef på plass raskt

Da Gunnar Bjørkavåg sluttet som konsernsjef i januar 2018, tok det over et halvt år før hans erstatter ble presentert, og ytterligere noen måneder før Ask begynte i jobben.

– Er det et mål å få en ny sjef på plass raskere denne gangen?

Det er klart at vi gjerne vil ha en løsning så fort som mulig. Men vi er veldig opptatt av å finne riktig person, sier Olsen.

Ask slutter 1. desember, og konsernledelsen i NHST Media Group vil lede konsernet frem til ny sjef er på plass.

Konsernledelsen i NHST består av DN-sjef Amund Djuve, økonomidirektør Baard Haugen, NHST Global-sjef Trond Sundnes, MyNewsdesk-sjef Louise Barnekow, teknologidirektør Petter Irgens Gustafson og direktør for hr- og organisasjon Helga Bollman Leknes.

– Konsernledelsen klarer godt å drive selskapet til en ny leder er på plass, sier Olsen, som legger til at hun mener NHST Media Group er godt posisjonert for fremtiden.

Hege Yli Melhus Ask ble presentert som ny NHST-sjef i slutten av august 2018 etter at det i januar tidligere det året ble kjent at Gunnar Bjørkavåg gikk av som konsernsjef. Bjørkavåg fikk med seg i underkant av fem millioner kroner, tilsvarende 18 måneders lønn.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.