– For mediedivisjonen er jeg veldig fornøyd med utviklingen. Vi har lykkes bra med vekst i annonseinntektene og abonnementsvekst. Og vi ser at vi greier å øke de digitale abonnementsinntektene veldig bra.

Det sier konsernsjef Trond Sundnes i NHST Media Group.

NHST Media Group er eid av NHST Holding, og består av publikasjonene Dagens Næringsliv, Fiskeribladet, Europower, TradeWinds, Upstream, Recharge og IntraFish.

Omsetningsvekst

For NHST Media Group endte omsetningen i fjerde kvartal på 231,1 millioner kroner, mot 217,3 millioner kroner i 2020. Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) endte på 9,6 millioner i kvartalet, mot 18,5 millioner i fjerde kvartal i 2020.

– Vi har vært gjennom to år med koronaeffekt, men mediebransjen har kommet seg bra gjennom dette. 2022 kan bli et spennende år når verden åpner igjen etter covid. Utfordringen blir fortsatt å vokse digitalt, og erstatte inntekter fra printprodukter med strålende digitale produkter og tjenester, sier Sundnes.

Annonseinntektene i fjerde kvartal økte med 15 prosent mot 2020, mens abonnementsinntektene økte med fire prosent mot samme periode året før.

– Det har vært et krevende år med koronaeffekt og hjemmekontor, og alle har lagt inn en kjempeinnsats, sier Sundnes.

I fjerde kvartal kjøpte Dagens Næringsliv en seks prosent eierandel i teknologiselskapet Norkon Computing systems (Norkon), som blant annet leverer tjenesten DN Investor. Eierandelen i dette selskapet er nå på snaut 30 prosent. Norkon ble i en kapitalinnhenting nylig verdsatt til 125 millioner kroner.

Minusresultat

NHST-konsernet har etter en omstrukturering i fjor nå to hoveddeler: NHST Media Group og NHST Marketing Technologies.

Driftsresultatet i NHST Holding, som eier NHST Media Group og NHST Marketing Technologies, endte på minus 7,7 millioner kroner, en betydelig nedgang fra 8,4 millioner kroner samme kvartal 2020. Selskapet gjorde nemlig avskrivninger på 16,6 millioner kroner.

Samlet hadde konsernet en omsetning på 289,5 millioner kroner i fjerde kvartal 2021 – en økning på 2,7 prosent fra samme kvartal i fjor. For hele året omsatte NHST Holding for litt under 1,1 milliarder kroner, omtrent på samme nivå som i 2020.

NHST Marketing Technologies as, som består av software as a serviceselskapene MyNewsdesk og Mention, opplevde en inntektsnedgang på ni prosent i fjerde kvartal målt mot samme periode i fjor, men en bedring av salgene mot slutten av året.

Selskapet leverte et driftsresultat før av- og nedskrivninger på minus 3,7 millioner kroner i 2021.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.