En utfordrende start på året, preget av usikkerhet i annonsemarkedet som følge av krigen i Ukraina, gjorde at DN-eier NHST Media Group måtte konstatere et underskudd på vel tre millioner kroner for årets tre første måneder.

Ferske tall for andre kvartal viser imidlertid en kraftig forbedring inn mot sommermånedene.

Ebitda – altså driftsresultat før av- og nedskrivninger, renter og skatt – endte på 22,4 millioner kroner, av totale driftsinntekter på 214,5 millioner kroner. Det er en nedgang på om lag fire millioner kroner fra samme kvartal i fjor, men en tydelig bedring fra første kvartal i år.

– Jeg er svært fornøyd med arbeidet som legges ned, men vi har fortsatt mye jobb å gjøre for å bedre lønnsomheten til NHST. Lønnsomhet og vekst er våre to hovedmål fremover, og med denne gjengen er jeg trygg på at vi er på riktig vei, sier NHST Media Groups konsernsjef, Trond Sundnes.

Økte abonnementsinntekter

NHST Media Group er eid av NHST Holding, og består av publikasjonene Dagens Næringsliv, Fiskeribladet, Europower, TradeWinds, Upstream, Recharge og IntraFish.

For første gang noensinne kommer over halvparten av abonnementsinntektene i mediedivisjonen fra rene, digitale abonnementsinntekter.

De heldigitale abonnementsinntektene vokste med 16,7 prosent, målt mot samme kvartal i fjor.

Konsernsjef Sundnes beskriver det som en «stor laginnsats».

– Jeg er svært fornøyd med at vi øker abonnementsinntektene totalt, samtidig som vi gjennomfører et omfattende, digitalt skifte.

Sundnes forsikrer om at papiravisen er og skal fortsette å være viktig for flere av NHSTs publikasjoner, selv om over halvparten av abonnementsinntektene nå er heldigitale.

– Mange av våre abonnenter ønsker kombinasjonen av papir og digitalt, og det skal de få. Vi ser en solid vekst i fleksible abonnementsprodukter med full digitaltilgang, og til og papiravisen i helgen for DN.

Annonseinntektene i kvartalet endte på sin side opp på 61,9 millioner kroner, en økning på 5,8 prosent fra samme periode i fjor.

Påvirket av krigen

NHST-konsernet har etter en omstrukturering i fjor nå to hoveddeler: NHST Media Group og NHST Marketing Technologies.

NHST Marketing Technologies, som består av virksomhetene Mynewsdesk og Mention Solutions, endte med en ebitda på minus åtte millioner kroner. I andre kvartal i fjor endte ebitda på minus tre og en halv million kroner.

Omsetningen i kvartalet var 53,6 millioner kroner.

«Markedssituasjonen for SaaS-selskapene (software-as-a-service) ble negativt påvirket av krigen i Ukraina, og den makroøkonomiske usikkerheten i mange av Europas største økonomier», heter det i kvartalsrapporten.

På toppen av konsernet er det NHST Holding som er det overordnede selskapet. I morselskapet endte kvartalet med en omsetning på 269,9 millioner kroner, ned fra 274,7 millioner kroner i samme periode i fjor. For årets seks første måneder hadde konsernet inntekter på 523,1 millioner kroner, knappe syv millioner mindre enn samme tidsperiode i 2021.

Resultat før skatt i NHST Holding endte i kvartalet en halv million i minus, mot 24,1 millioner kroner i pluss i andre kvartal i fjor. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.