Øl-uttalelsen falt mandag 24. august, dagen etter at Tangen kontaktet Olsen og fortalt at han hadde bestemt seg for å selge seg helt av forvaltningsselskapet Ako Capital og putte syv milliarder kroner i banken for å løse konflikten rundt ansettelsen.

– Jeg har jo sittet med nøkkelen hele tiden. Når du har tenkt på noe i lang nok tid og du ser at Oljefondet er viktigere enn meg. Oljefondets fremtid er viktigere enn min privatøkonomi, sa Tangen til DN.

– Når blir ølen med sentralbanksjefen?
Nicolai Tangen tiltrådte i NBIM 1. september.
02:18
Publisert:

– Jeg har aldri tenkt ett sekund å trekke meg fra denne jobben, la han til.

På pressekonferansen mandag 24. august fikk Tangen spørsmål om han var litt sinna for alt bråket som hadde vært rundt ansettelsen.

– Sinna? Nei, men jeg tror det er fair å si at Øystein (Olsen, red.anm.) skylder meg en øl, svarte Tangen.

Nå har han fått ølen. Oppgjøret skjedde på Engebret Café, som ligger rett ved Norges Bank, tirsdag 15. september.

– Ja, Olsen inviterte meg på en pils som vi hadde etter jobb tirsdag i forrige uke. Jeg drikker vanligvis ikke øl på en tirsdag, men kan forsikre om at vi bare hadde én hver, skriver Nicolai Tangen i en epost til DN.

I en sms bekrefter også Olsen at han har gjort opp for seg.

– Det var en veldig hyggelig stund, og jeg kan forsikre om at det var jeg som tok regningen, skriver Olsen i meldingen.

Happy ending

Bildet fra Engebret ble tatt av Tangens barndomsvenn, eiendomsinvestor Kurt Mosvold.

«Happy ending!» skriver Mosvold på Instagram, der han la ut bildet lørdag formiddag.

Han ønsker ikke å kommentere saken utover det, men skriver på sin Facebook side: «I går hadde jeg gleden av å stille sentralbanksjefen et par spørsmål på et seminar jeg deltok på! Det jeg glemte å spørre Øystein Olsen om, var om han hadde spandert ei øl på Nicolai Tangen! Det har jeg nå fått bekreftet».

Tangen tiltrådte som ny oljefondssjef 1. september.

– Jeg har tatt disse grepene for å fjerne enhver tvil om hvilken hatt jeg nå har på. Jeg vil være oljefondssjef, og har kun ett mål: Å skape verdier for fremtidige generasjoner, sa Nicolai Tangen etter at han hadde solgt seg ut av Ako Capital.

Tangen sa også at han vil endre «forvaltningen av sine personlige fondsinvesteringer slik at alle midlene plasseres som bankinnskudd.» Det vil si fem milliarder kroner, i tillegg til de to milliardene han har i banken fra før.

– Jeg har spurt Øystein om jeg kan sette pengene i Norges Bank, men det får jeg ikke lov til, la Tangen spøkefullt til.

Nicolai Tangen uttalte at han kuttet «alle bånd med Ako» da han ble presentert som oljefondssjef 26. mars. Han tok senere selvkritikk på at han skulle vært mer nøyaktig gitt at de fleste tolket det som at han solgte seg ut.

– Jeg skulle selvsagt presisert nøyaktig hva det innebar, sa Tangen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.