Uenighet rundt fremdriften og Nesbøs nærvær under utarbeidelsen av «Okkupert» fikk NRK til å trekke seg fra det mangeårige prosjektet. Det bekrefter en av seriens produsenter, Marianne Gray i produksjonsselskapet Yellow Bird.

– NRK hadde tenkt seg at Jo Nesbø skulle være mer nærværende i prosjektet. Det handler ikke om hva som er ønsket, men om hva som er mulig. Jo har jobbet lenge med å utvikle serien, men har andre ting. Han skriver bøker, han har et band og karrieren hans har eksplodert i utlandet. Dette er tidkrevende, sier Gray.

Så sent som i april var NRKs plan å sende seriens ti episoder neste år.

Nå kan TV 2 bli redningen for seriens skjebne.

Serien har et totalbudsjett på 80 millioner kroner. Gray understreker at bruddet ikke har ført til konflikt med NRK, men «Okkupert» overtas etter all sannsynlighet av TV 2 og innspillingen starter i mars.

– Det er noen prosjekter vi utvikler, men ikke går så langt at vi produserer. I dette tilfellet har TV 2 vært interessert og går videre med prosjektet, sier Tone C. Rønning, prosjektredaktør for eksternt drama i NRK.

Jo Nesbø har ikke besvart DNs henvendelser de siste dagene.

Les hele artikkelen i Dagens Næringslivs Ipad-utgave fra klokken 22.00 tirsdag kveld eller i papiravisen onsdag morgen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.