Svineinfluensaen gjør at NRK stopper den planlagte tv-serien «Etter katastrofen», skriver Dagens Næringsliv.

Etter en omfattende pest som har skaket hele kloden, har 99 prosent av befolkningen dødd ut. Igjen sitter en liten gruppe mennesker i Storbritannia, som må kjempe om overlevelsen i en postapokalyptisk verden.

Lyder scenariet skremmende realistisk? Det mener i hvert fall NRK.

Tv-serien har nemlig vist seg å havne på et særdeles uegnet tidspunkt, mener NRKs tv-sjef, Arne Helsingen.

- Etter flere ukers mediekjør i anledning svineinfluensaen, med skremselsscenarier i overskriftene, har flere og flere blitt engstelige for utfallet av svineinfluensaen. Vi vil ikke bidra til at folk blir ekstra engstelige ved å se denne serien, sier Helsingen.

Sterk åpningsscene
«Etter katastrofen» er en britisk dramaserie fra 2008 i seks deler. Opprinnelig versjon er fra 1975 (originaltittel "Survivors").

NRKs tv-sjef forteller at åpningsscenen inneholder sterke scener som kan sette en ekstra frykt i allerede engstelige hjerter.

Nå setter NRK i stedet opp serien «Stormen», som en erstatning for «Etter katastrofen».

Nedenfor kan du se klipp fra den første episoden, som nå altså ikke blir sendt på NRK i denne omgang. Klippet er hentet fra Youtube, og lyden er dessverre ikke i sync.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.