– NRK foreslår et tilskuddsnivå som ligger noe over den antatte pris- og lønnsveksten i staten for årene 2023-2026, skriver kringkasteren i et styringssignal den har utarbeidet på oppdrag fra Kulturdepartementet.

Det melder Kampanje.

I Solberg-regjeringens siste budsjett foreslås et NRK-tilskudd på seks milliarder kroner neste år, 123 millioner mer enn i inneværende år. Det tilsvarer kostnadsveksten i staten, fratrukket effektiviseringskravet på en halv prosent.

– Dette er ikke et ønske om en voldsom inntektsvekst, men en utvikling over tid der man har hatt mindre vekst i inntektene enn dem vi konkurrerer med, må utjevnes, sier NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen.

Han påpeker at NRK har kuttet nær 600 årsverk siden han tiltrådte i 2013. I samme periode er dramabudsjettet økt fra 200 til 450 millioner kroner.

NRK skal i løpet av det neste året finne ut hvor stor tilskuddsøkning de vil be om.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.