NRK økte markedsandelen fra 36,5 til 43,7 prosent i mai. Rikskringkasteren stjal seere fra både TV 2 og TV3-eieren Nordic Entertainment Group (Nent). Verst gikk det imidlertid utover Discovery.

Markedsandelen til eieren av blant annet TVNorge, Fem, Max og Eurosport, falt fra 18,5 prosent i mai i fjor til 14,6 i år.

– Mai har vært preget av spesielle tider. Nyhetskanalene har økt mye og holder seg bra. Vi preger fortsatt av det når det kommer til andeler, sier kommunikasjonsdirektør Espen Skoland i Discovery.

TV Norges markedsandel ble redusert fra 6,5 til 4,4 prosent. Med TV 2 Nyhetskanalens vekst til 4,2 prosent gjør det kanalene nesten like store.

– Det er noen år siden TVNorge sluttet med nyheter. Angrer dere på det nå?

– Jeg tror vi gjorde det rette den gangen. Det å være nummer tre på nyheter er en umulig situasjon. Spesielt når de skrevne mediene også begynner med tv-sendinger. Vi har satset på humor og underholdning og hatt suksess med det, sier Skoland.

Håper på Eliteserien

Disvoverys kommunikasjonsdirektør forteller at de har hatt økning i antall seere på strømmetjenesten Dplay. Selskapet har hatt suksess med både «Ex On The Beach», «Hvite Gutter», og «Sigurd fåkke pult».

I tillegg sparkes Eliteserien i gang i juni, der Discovery sitter med rettighetene.

– Nå skal det ses mye fotball i en intens periode. Eliteserien blir en erstatning for OL og jeg tror vi henter inn en del andeler på det, sier Skoland.

Samtidig faller seingen på lineær-tv. I den kommersielle målgruppen faller den fra 70 til 58 minutter hver dag. Blant befolkningen generelt er nedgangen lavere. Der faller den fra 106 til 104 minutter hver dag.

Stor nyhetstørst

Kanaldirektør Trygve Rønningen i TV 2 trekker også frem nordmenns interesse for koronaviruset og det hektiske nyhetsbildet de siste månedene som forklaring på endringen i markedsandelene.

Han er greit fornøyd med tallene, selv om mediehusets markedsandel faller med 2,2 prosent.

– Nyhetskanalen gjør det sterkt. Det er litt av bildet vi ser nå. Det er stor nyhetstørst fortsatt. Det forklarer både fremgangen til Nyhetskanalen NRKs, sier han.

Selv om nyhetskonsumet har roet seg sammenlignet med starten på koronaviruset, ligger det fortsatt på et høyt nivå, ifølge Rønningen.

– Det ses mye nyheter fortsatt og tallene våre viser at også de yngre seerne ser på nyhetskanalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.