I helgen gikk siste del av årets VM i skiskyting av stabelen i Anterselva i Italia. Norske Marte Olsbu Røiseland ble historisk, da hun avsluttet mesterskapet med sitt femte gull for året. Gjennom mesterskapets syv øvelser med kvinnelig deltagelse, endte hun aldri lavere plassert enn tredjeplass.

Likevel er det de gamle idrettsheltene i «Mesternes Mester» som trekker flest tv-seere, viser tall fra NRK som DN har fått tilsendt. I helgen var den nær én million som så ukens program.

Millionsuksess

Med 912.000 førstegangsseere – det vil si de som følger programmet lineært gjennom første sending – er programmet helgens desidert mest sette på tv i helgen. Totalt fulgte 68,6 prosent av dem som så på tv fredag kveld programmet.

DN har tidligere i år omtalt den tilsynelatende evige tv-suksessen «Mesternes Mester», som har hatt seertall på rundt en million siden oppstarten i 2009. Også denne helgen snuser reality-programmet, der tidligere idrettshelter konkurrerer i en rekke forskjellige øvelser, på millionen.

Samtidig må man helt ned til fjerdeplass for å finne første skiskytingssending på listen over helgens mest sette programmer. Der ligger herrestafetten, som med sine 714.000 seere kapret 84,3 prosent av tv-seerne lørdag ettermiddag.

Programleder Dag Erik Pedersen omgitt av deltagerne i «Mesternes Mester».
Programleder Dag Erik Pedersen omgitt av deltagerne i «Mesternes Mester». (Foto: Stipe Surac)

Kvinneutøverne vant andelskampen

Ser man kun på seerandeler, var det imidlertid kvinnestafetten som stakk av med seieren. 86,2 prosent av dem som så på tv fra klokken 11.45 til 13.00 lørdag – 611.00 seere totalt – fikk med seg de norske kvinnene løpe fra det tyske og ukrainske landslaget.

Mesterskapets siste øvelse, fellesstart for menn, ble fulgt av 656.000 seere, tilsvarende en seerandel på 79,2 prosent.

Av ikke-sportslige sendinger var det «Nytt på nytt» og «Norge Rundt» som ble mest sett, med henholdsvis 894.000 seere og 714.000 seere.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.