Bransjeavisen Europower, som leverer nyheter til kraftbransjen, får ny sjef når Ole Petter Pedersen overtar som ansvarlig redaktør.

Europower er eid av NHST, mediekonsernet som også eier Dagens Næringsliv, og består av et kundemagasin, ordinært magasin og nyhetsnettsted.

Pedersen kommer til stillingen fra Teknisk Ukeblad, der han har vært redaktør siden 2019. Før dette var han mangeårig redaktør i ukeavisen Kommunal Rapport, som dekker kommunesektoren. For hans virke der ble han kåret til «årets fagpresseredaktør».

– Å få lov til å lede det kunnskapsrike laget som utgjør redaksjonen og den kommersielle avdelingen, er en stor ære, sier han i en pressemelding.

«Bred erfaring»

Pedersen roser Europower i en pressemelding torsdag, og beskriver nettstedet som «det viktigste nyhetsmediet i kraftbransjen».

Konsernsjef i NHST, Trond Sundnes, er fornøyd med ansettelsen.

‐ Med Pedersen får vi en tydelig redaktør som har bred erfaring fra med å sette dagsorden, grave frem saker – og omsette journalistikk og data i verktøy som gir betalingsvilje. Jeg er veldig fornøyd med at han vil bli med på vekstreisen vi skal gjøre med Europower de nesteårene, sier Sundnes i samme pressemelding.

Pedersen ble kåret til årets redaktør i Oslo og Akershus i 2016 av redaktørforeningen, og har også vunnet både Fagpressens gravepris og innovasjonspris. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.