Neste mandag kommer Ole Paus med sitt absolutt siste album «Avslutningen», ifølge ham selv.

På den delen av trippelalbumet som er kalt «Oppgjøret» finnes låten «Fjols 1-5» , der Paus langer ut mot noen av Norges mest kjente rikinger.

Rikingene blir ikke nevnt med navn, men ifølge Dagbladet hersker det liten tvil om at «Fjols nr. 1» er Christian Ringnes, «Fjols nr. 2» er John Fredriksen og «Fjols nr. 4» er Trygve Hegnar. «Fjols nr. 3» er trolig Petter Stordalen, mens avisen ikke med sikkerhet har identifisert «Fjols nr. 5».

Om Ringens synger Paus blant annet; en kar «som får det som han vil» og vil «renske åsen på Ekeberg for blomster og bier og busker og trær».

- Artister må gjerne sette ting på spissen for å engasjere, sier Ringnes til Dagbladet.

- Fantastisk
Trygve Hegnar som blir beskrevet som en mann «som ikke eier skam», ønsker ikke å kommentere noe da han hverken har hørt låten eller hørt om låten før han blir kontaktet av Dagbladet.

«Fjols nr. 2», John Fredriksen, blir blant annet karakterisert som «blærenes blære». Dagbladet har ikke lykkes å få noen kommentar fra Fredriksen.

«Hotellkongen» Petter Stordalen på sin side sier til Dagbladet at han ser det som en ære å bli raljert med av Ole Paus.

- At han skriver «hotellkonge her og hotellkonge der», det synes jeg er fantastisk, sier Stordalen til avisen.

Les også: Ole Paus slutter som plateartist (2009)


(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.