I september ble mediekonsernet Polaris tilkjent 100 millioner kroner fra advokatfirmaet Arntzen de Besche, i tillegg kom saksomkostninger cirka tre millioner kroner. Nå er dommen rettskraftig.

Saken handler om advokatansvar i forbindelse med rådgivning ved inngåelse av avtale salg av aksjer i Finn.no as til Schibsted asa i desember 2015.

– Vi er glade for at dommen endelig er rettskraftig. Det er konstatert at det er grunnlag for ansvar, ved at advokaten ikke har oppfylt sine forpliktelser overfor oss som klient. Både tingrett og lagmannsrett har kommet til at bistanden vi fikk ikke tilfredsstiller de forventningene man skal kunne ha når man henvender seg til advokat, sier konsernsjef Per Axel Koch i en pressemelding.

Polaris Media var representert av advokatfirmaet Schjødt og advokatene Cecilie Amdahl og Sigurd Holter Torp.

Vant frem

Polaris vant i fjor i Oslo tingrett, og ble tilkjent erstatning på 88,6 millioner kroner. Saken ble anket til lagmannsretten. Der ble mediekonsernet tilkjent 100 millioner kroner. Nå er det besluttet at saken ikke vil bli tatt opp av Høyesterett.

DN har vært i kontakt ledende partner Håvard Sandnes i Arntzen de Besche. Han ønsker ikke å kommentere saken. Etter utfallet i lagmannsretten sa han at de var skuffet over resultatet.

– Vi er skuffet over resultatet, og vil vurdere dommen med vårt forsikringsselskap, sa han da.

Finn-krangel

Polaris solgte seg like før jul i 2015 ned fra 10,12 prosent til 9,99 prosent i Finn. For det fikk mediekonsernet 15 millioner kroner samt en reforhandlet aksjonæravtale, som sikret Polaris Medias rettigheter til tross for at eierskapet var mindre enn ti prosent.

Etter avtalen kunne Schibsted, som da eide 90,01 prosent av aksjene i Finn, begynne å bruke overskuddene som konsernbidrag fremfor å måtte betale alt som utbytte – noe man må skatte av.

Schibsted kunne da føre konsernbidraget i Finn mot fremførbare underskudd i andre deler av konsernet og dermed spare over 100 millioner kroner bare i 2015.

Dette trodde Polaris Media at det skulle få en del av. Men slik var det altså ikke – og Polaris Media mener advokat Trond Vernegg og hans firma Arntzen de Besche har skylden, grunnet rådene Vernegg ga i dagene da transaksjonen ble planlagt.

Arntzen de Besche har tidligere sagt at selskapet er dekket av advokatansvarsforsikring. DN har onsdag vært i kontakt med Vernegg.

Han henviser videre til Sandnes, og advokat Jan Jansen i Bahr som har prosessfullmektig for Arntzen de Besche og Vernegg. Jansen mener saken hadde fortjent å bli behandlet i høyesterett.

– Det var skuffende at saken ikke ble sluppet inn i Høyesterett. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.