Torsdag kveld kunngjorde USAs president Donald Trump at han har signert en presidentordre om sosiale medier. Dette skjer etter at Trump ble faktasjekket av Twitter og to av meldingene hans på plattformen markert som misvisende.

CNBC skriver at det er begrensninger på hva Trump kan gjøre med presidentordren uten støtte fra lovgivningen.

Statsadvokat William Barr, var også tilstede på signeringen. Han sier at Justisdepartementet undersøker muligheten for å saksøke sosiale medier.

Trump sa at faktasjekk som Twitter har gjort rundt en melding han la ut på Twitter, var en redaksjonell avgjørelse som går i retning politisk aktivisme.

President Donald Trump holdt pressekonferanse torsdag kveld.
President Donald Trump holdt pressekonferanse torsdag kveld. (Foto: Evan Vucci/AP Photo/NTB Scanpix)

Han sa også at sosiale medieselskaper blir fratatt sin beskyttelse mot erstatningsansvar i eventuelle rettssaker som bringes inn på grunn av innlegg som publiseres.

Trump, som selv er storbruker av Twitter, har lenge hevdet at selskaper som Twitter og Facebook er forutinntatt mot konservative stemmer i sosiale medier ved å faktasjekke dem eller slette innleggene deres.

– Vi har fått nok, sa Trump, som la til at presidentordren vil ivareta ytringsfriheten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.