– I forbindelse med at vi har spurt om vi vil få konsesjonsavgiften tilbake, har vi jo fortalt at det kan være et scenario, sier Radio Norge-sjef Bernhard Steen til Dagens Næringsliv.

Radio Norge spurte i sommer Kulturdepartementet om de ville få tilbakebetalt konsesjonsavgiften på 12,5 millioner kroner for 2014 dersom SBS, kanalens tyske eiere, ikke vil godta konsesjonskravene som norske myndigheter har stilt.

Kulturdepartementet sier de tar radiokanalens forespørsel til etterretning, og skriver i sitt svar at konsesjonsvederlaget vil tilbakebetales dersom SBS på eget initiativ leverer tilbake konsesjonen. SBS har fått frist til 7. desember i år.

NRK og P4 har sammen lagt en plan om å få slukket FM-båndet fra 2017, slik at alle som vil høre på radio, må kjøpe et apparat som kan brukes i et nytt, digitalt nett, DAB. SBS trakk seg i april fra samarbeidet om planen og viste til at den ikke vil akseptere myndighetenes krav om at kanalene skal forplikte seg i finansieringen av DAB-nettet. Kostnaden er anslått til 4 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.