Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK bekrefter at «Radioresepsjonen» er på vei bort fra kanalen. Han ønsker ikke å si noe om hvilken aktør som har gjort et fremstøt mot NRK-profilene.

– Jeg kan bekrefte at de slutter hos oss, men hvor de ender kan jeg ikke bekrefte. Bjarte, Steinar, Tore slutter til sommeren, sier underholdningsredaktør Charlo Halvorsen i NRK.

– Hvorfor slutter de?

– De fikk et «offer they can’t refuse». Et godt og spennende tilbud, sier Halvorsen.

«Radioresepsjonen» begynte sendingene i 2006 på NRK P3 og ble i 2014 flyttet over på NRK P13. Det er et av Norges mest populære radio- og podkastshow og har vunnet «årets radionavn» så mange ganger at det ikke lenger er med i konkurransen.

– Vi synes det er trist, men det er ikke noe å gjøre med, sier Halvorsen.

Tar ikke med seg merkevaren

Halvorsen forteller at trioen ikke får ta med seg navnet «Radioresepsjonen» videre. NRK har ikke forsøkt å selge konseptet til den andre aktøren.

– Prøvde dere å gi dem et bedre tilbud for å bli i kanalen?

– Vi diskuterte hvor fint det er å være i NRK, men vi kom ikke helt til enighet.

– Hvor langt strakk dere dere for å beholde dem?

– Det jeg kan si generelt er at NRK er skattefinansiert. Vi kan ikke og skal ikke ligge i det lønnsnivået. Derfor hopper vi raskt av den karusellen, sier Halvorsen.

Fortsetter i NRK-prosjekter

Trioen blir ikke helt borte fra NRK. Ifølge en pressemelding fra rikskringkasteren vil de fortsette i prosjekter som «Side om Side».

– Vi fikk rett og slett et tilbud vi ikke kunne si nei til, sier Bjarte Tjøstheim i pressemeldingen.

Tore Sagen vil ikke kommentere saken ovenfor DN. I pressemeldingen fra NRK sier han:

– Bortsett fra å være lørdagshjelp på Confektmakeriet, telefonintervjuer på Norsk Gallup og parkeringsbetjent i Europark i to uker, med en ferieuke i midten, har jeg ikke jobbet noe annet sted enn NRK. Det har vært mitt andre hjem i over tyve år og blir utrolig vemodig å forlate, sier Tore Sagen.

Steinar Sagen skriver på Instagram at «dette trenger ikke bli så dramatisk som det høres ut.»(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.