Etter snart fire års konflikt har Retriever og Dagens Næringsliv (DN) blitt enige om et forlik. Det opplyser partene i en pressemelding. Forliket innebærer at ankesaken for Borgarting lagmannsrett vil bli hevet.

Ny avtale mellom DN og Retriever

Som ledd i forliket har Retriever og DN inngått en avtale om medieovervåkning og mediearkiv. Avtalen er ifølge pressemeldingen nødvendig for å sikre Retrievers kunder en fullverdig overvåkning av DNs redaksjonelle innhold.

– Retriever er glade for nå å kunne levere fullskala overvåkning av Dagens Næringsliv, og vi ser frem til et godt samarbeid i tiden som kommer, uttaler Guro Lindebjerg, norgessjef i Retriever.

– Nå har vi sikret en god løsning på denne tvisten, og satt klare rammer for bruken av vårt innhold gjennom avtale om medieovervåkning. DN er derfor meget tilfreds med endelig å ha kommet til enighet med Retriever, sier Amund Djuve, sjefredaktør i DN, i en kommentar til forliket.

Tause om det økonomiske

DN stevnet i fjor Retriever for retten. Avisen mente Retriever stjal avisens innhold, og ville forby Retriever å bruke avisens innhold og varemerke i sine tjenester.

I desember i fjor ga Oslo tingrett Dagens Næringsliv langt på vei medhold, og tingretten konkluderte med at Retrievers praksis var i strid med bransjepraksis og til dels med god forretningsskikk. Dommen fra tingretten ga Retriever forbud mot å bruke vesentlige deler av innholdet fra medier utgitt av Dagens Næringsliv as. Tingretten avviste påstandene om brudd på åndsverklover og varemerkeloven.

Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsliv sa den gang til NTB at dommen var viktig for mediebransjen.

– Fordi den fastslår at man ikke kan utnytte mediers innhold uten avtale. Dommen slår fast at Retriever må opphøre den systematiske snyltingen og ulovlige utnyttelsen som de har holdt på med av vårt innhold i en årrekke. Det er interessant at den aktøren som får en dom mot seg, er eid av mediebedrifter, sa Djuve.

Retriever ble av tingretten dømt til å betale Dagens Næringsliv seks millioner kroner i erstatning, samt tre millioner kroner i saksomkostninger.

Ingen av partene vil kommentere hva forliket innebærer økonomisk.

Retriever eies av nyhetsbyrået NTB og det svenske nyhetsbyrået TT. Dagens Næringsliv as er en del av NHST Media Group as, som kontrolleres av familien Fred. Olsen og investor Erik Must.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.