Parabolselskapene Viasat og Telenor-eide Canal Digital er taperne i kampen om TV-kundene som måtte flytte på seg da TV-signalene fra vanlige antenner ble slukket.

RiksTV, eid av Telenor, TV 2 og NRK, er vinneren, skriver Dagens Næringsliv.

I løpet av det siste året har rundt 300.000 TV-tittere her i landet mistet de gamle, analoge signalene. Likevel har Telenors parabol- og kabel-TV-selskap Canal Digital bare fått en tilvekst på 35.000 nye abonnenter det siste året. Etter det Dagens Næringsliv erfarer, har Viasat tapt 15.000–16.000 kunder i Norge i samme periode, til tross for at totalmarkedet er blitt mye større.

Kommunikasjonsdirektør Svein Ove Søreide i RiksTV sier at selskapet etter ett års drift sitter med 290.000 kunder. Han mener tallene fra parabolselskapene bekrefter selskapets påstand om at RiksTV har tatt 70 prosent av TV-kundene som har vært i spill etter at signalene fra de analoge TV-senderne begynte å slukkes tidligere i år.

– Parabolselskapene har fått en vanvittig liten del av dette, sier Søreide.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.