I fjor hadde den folkekjære artisten Rita Eriksen (53) planlagt en juleturné sammen med Anita Skorgan i samarbeid med produksjonsselskapet Over Norge As. Men planene gikk ikke som de skulle, og turneen ble avlyst.

Derfor saksøkte Eriksen produksjonsselskapet. Hun mente nemlig at hun ble lovet en garantisum på 250.000 kroner. I tingretten krevde hun erstatning for de økonomiske tapene som følge av avlysningen.

Onsdag morgen kom dommen og der får artisten blankt avslag fra tingretten. Over Norge As frifinnes, og artisten må betale 220.000 kroner i sakskostnader til produksjonsselskapet.

Sterkt uenig i dommen

– Det er en gledelig avgjørelse. Vi har hatt en mistanke om det hele tiden. Kravet var dårlig fundert og det er gledelig at retten gir oss medhold i det, sier advokat Tony Vangen i Advokatfirmaet Elden som har bistått Over Norge As.

Rita Eriksen er kjent som tidligere medlem av Queen Bees sammen med Anita Skorgan og Hilde Heltberg. Hun er også kjent for bidraget på sangen «Tir n'a Noir» av Vamp. I 2012 vant hun «Stjernekamp» på NRK.

– Rita Eriksen er sterkt uenig i dommen. At en ansvarlig produsent fritt skal kunne trekke seg så sent i prosessen, etter å ha avklart grunnhonorar, musikere, konsertplan og reiserute for 25 konserter, stiller artistene i en umulig situasjon. Artister må i slike tilfeller takke nei til andre oppdrag, nettopp fordi de har lovet seg bort, skriver Eriksens advokat Maja Glad Pedersen i en e-post.

«Dommen er feil»

Pedersen mener at saken dreier seg om hvorvidt vesentlige punkter i artistavtalen var avklart.

– Dette må vurderes ut fra hva som normalt er med i en slik avtale. Eriksen er sterkt uenig i at billettpriser, organisering av billettsalg, honorar til en ekstra musiker på enkelte konserter og detaljer om markedsføring er en relevant og vesentlig del av artistavtalen, slik retten har lagt til grunn, skriver hun og fortsetter:

– Vi merker oss at retten har vært i tvil om sin avgjørelse, og at man etter rettens syn var tett opp til tidspunktet hvor partene ville vært bundet av avtalen. Eriksen mener dette tidspunktet helt klart var passert og at dommen er feil.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.