30-39-åringene er blant dem som har redusert tv-tittingen mest fra 2005 til 2006, med 9,4 prosent, skriver Dagens Næringsliv.

Størst nedgang har aldersgruppen 12-19 år med 11,1 prosent. De mest stabile tv-seerne er aldersgruppene 50-59 år (minus 1,2 prosent), 40-49 år (minus 2,0) og 3-11 år (minus 2,2).

Store utfordringer
Professor i sosiologi Ivar Frønes ved Universitetet i Oslo mener de kommersielle kanalene står overfor store utfordringer.

– Den generelle tendensen er at interaktive medier skjærer inn i tv-forbruket. Når mottagergruppene endrer seg, så medfører det betydelige endringer i annonsemarkedet. Kvinner med barn utgjør en tung konsumentgruppe. Det er kvinnene som i stor grad har hånd om husholdningen og foretar innkjøp av for eksempel bleier og sjampo, sier Frønes til DN.

Sportsbom?
Han mener tv-kanalene bommer grovt når de pøser på med sportssendinger, særlig i helgene.

– Fra et økonomisk perspektiv er det ikke så smart av TV 2 å sende for mye sport i helgene. Sportssendinger er veldig maskulint dominert, og fotballkarer er ingen sterk kjøpegruppe, sier Frønes.

-Skremmende trend
– Hvis dette er en trend, så er det virkelig en skremmende trend. Dette er kjernegruppen i tv-markedet. Kvinner og menn i 30-årene er en viktig målgruppe for annonsører, og dermed svært viktig for de kommersielle kanalene. 90 prosent av pengene som brukes på tv-reklame, retter seg mot denne målgruppen, sier tv- og radiodirektør Jarle Thalberg i mediebyrået Carat.
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.