VG har de siste årene brukt betydelige ressurser på kostbar journalistikk, skriver Dagens Næringsliv.

Blant annet brukte avisen 1,1 millioner kroner i lønn og overtid på avsløringen av Valla-saken.

Avisens dekning av rettssaken mot de to nordmennene i Kongo, Tjostolv Moland og Joshua French, har så langt krevd cirka 3,5 millioner kroner i form av reising, lønn og overtid.

Prislappen for å avdekke stortingspolitiker Saera Kahns gjentatte oppringninger til spåkoner ende på 200.000 kroner, mens serien «72 kvinner drept» kostet avisen 900.000 kroner.

I VGs kjerne
- Dette er viktige saker som er inne i kjernen til det som er oppdraget vårt, sier VG-sjef Torry Pedersen til DN.

Pedersen mener kvalitetsjournalistikk nærmest er blitt et sjablongbegrep uten noen form for innhold, og han sier det er bedre hvis man om arbeidsintensiv journalistikk.

- Det lages god journalistikk i dag som ikke er veldig dyr å lage, men vi må ikke innbille oss at norsk presse har de store fundamentale avsløringene hver dag. Innimellom glimter de store papirredaksjonene i Aftenposten, Dagens Næringsliv og VG til med avsløringer som avdekker kritikkverdige forhold i samfunnet, sier Pedersen til DN.

Han mener deler av pressestøtten heller bør brukes på kostbar journalistikk, fremfor å holde liv i aviser som ikke har livets rett.

Les også: Dagbladet ber om pressestøtte

<b>D-dag for Dagsavisen</b>

Ser på pressestøtten
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.