Tirsdag kveld skriver Schibsted i en børsmelding at deres datterselskap Adevinta har annonsert en avtale mellom OLX Brasil (som eies 50 prosent av Adevinta) og et brasiliansk teknologiselskap har kommet frem til en avtale som sikrer dem alle aksjene i eiendomsselskapet Grupo Zap.

Kjøpssummen kom på om lag 2,9 milliarder brasilianske realer, eller i underkant av seks milliarder kroner.

Kjøpssummen vil bli finansiert av Adevinta og av Prosus, som Adevinta eier OLX Brasil sammen med. Ifølge meldingen vil Adevinta finansiere oppkjøpet med sine eksisterende bankfasiliteter.

– Å ekspandere i områder der vi ser store vekstmuligheter er en nøkkelpilar i Adevintas strategi. Det store eiendomsmarkedet i Brasil har lav andel av online-rubrikker og er klar for å migrere til digitalt. Jeg er henrykt over å se at OLX Brasil styrker dets posisjon i eiendomsvertikalen for å kapre en del av det kommende vekstpotensialet, sier konsernsjef Rolv Erik Ryssdal i Adevinta i meldingen.

Med oppkjøpet vil OLX Brasil kunne tilby mer 12 millioner boligannonser fra mer enn 40.000 eiendomsmeglere, skriver Schibsted i børsmeldingen.

Grupo Zap hadde i 2018 en omsetning på 217 millioner reales (445,9 millioner kroner) og et bruttoresultat (Ebitda) på minus 18 millioner reales (37 millioner kroner).

OLX Brasil er eid 50 prosent av Adevinta og 50 prosent av Prosus, som er rubrikkselskapet til Naspers. Naspers er sett på som en av Schibsteds konkurrenter, men de to selskapene har samarbeidet i Brasil.

Oppkjøpet må godkjennes av brasilianske konkurransemyndigheter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.