Samtidig som Adevinta bekrefter gigantavtale med Ebay, melder Schibsted om nok et oppkjøp i norden. Mediekonsernet har nemlig sikret seg en avtale med Adevinta om å ta over Ebays danske rubrikkvirksomhet, herunder DBA.dk og Bilbasen.dk.

– Vi har sett nøye på Danmark den siste tiden, og overtagelsen av Bilbasen.dk og DBA.dk er en unik mulighet for Schibsted for å få tilgang til dette digitalt avanserte og attraktive markedet for rubrikkannonser på nett, sier Skogen Lund.

Transaksjonen verdsetter de tidligere Ebay-eide merkevarene til 330 millioner dollar, eller litt over tre milliarder kroner.

Oppkjøpet kommer kun dager etter at Schibsted sikret seg den finske rubrikksiden Oikotie. Schibsted får nå dominerende og solide posisjoner i rubrikkmarkedene i hele Norden, med Finn.no i Norge, Blocket i Sverige, DBA og Bilbasen i Danmark og Oikotie i Finland.

Oppkjøpet finansieres av et brolån med tre års løpetid, finansiert av en konsortium av Schibsted kjernebankforbindelser.

Schibsted skriver i meldingen at det har fått en før-godkjennelse til å forbigå lånebetingelsene til sine nåværende finansieringsavtaler. Mediekonsernet vedgår i meldingen at oppkjøpet gjør selskapet mer finansielt giret. Selskapet planlegger å betale ned brolån gjennom fremtidige salg av Adevinta-aksjer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.