Kommisjonen skal blant annet gå gjennom rammene for pressestøtten i Norge. Strukturendringer i mediene og folks medievaner har ført til at kulturministeren så seg nødt til å nedsette et nytt utvalg.

- Vi bruker mye penger på mediene. Men politikken for pressestøtte ble utformet i en annen tid. Medlemmene blir oppnevnt før jeg tar ferie 9. juli, sier Giske til fagbladet Journalisten.

Kulturministeren slapp nyheten under onsdagens pressekonferanse på toppen av Folketeaterbygningen i Oslo. Han var da opptatt av å påpeke at krav om høyere pressestøtte ikke tar hensyn til at nye medievaner også rammer mediebedrifter som tidligere ikke har mottatt støtte.

Giske mener norske medier kan vente resultater innen en tidsfrist på rundt trekvart år.

- Deretter må innstillingen på høring i tre måneder. Det kan altså skje våren neste år. Men hvis utvalget og høringen konkluderer med dypere strukturendringer i støtteordningene, snakker vi nok om innfatning over tid, sier Giske. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.