Den 23 år gamle popstjernen Sigrid fra Ålesund har opplevd internasjonal suksess og jevnlige topplasseringer på norske og internasjonale hitlister. Nå melder selskapet hennes Sala om nesten dobling av inntektene i 2019.

Sala Music omsatte for over 30 millioner kroner i 2019, en kraftig økning fra året før da inntektene var på 16 millioner kroner. Resultat etter skatt var på var fem millioner kroner.

Etter å ha slått gjennom med megahiten «Don't Kill My Vibe» i 2017, har Sigrid markert seg som en av de største popstjernene i Norge.

Påvirkes av kanselleringer

I årsberetningen for 2019 skriver selskapet om et mer kritisk år i vente på grunn av koronapandemien.

«Selskapet merker og forventer å merke effektene av Covid-19-pandemien på regnskapet for 2020», skriver de, og legger til at kanselleringer og utsatte konserter vil ramme både omsetningen og salget i 2020.

Manager Geir Luedy i Made Management sier at resultatet i 2019 kommer godt med.

– Et godt resultat å gå inn i disse tider med. Ellers har vi planlagt investeringer – som vi i dag selvfølgelig er usikre på om vi kan sette i gang.

Luedy vil ikke kommentere hva slags investeringer det er snakk om eller andre forhold knyttet til artisten og selskapet hennes.

Ikke utbytte

Selskapet betalte ikke utbytte i 2019, men Sigrid fikk i overkant av 600.000 kroner i lønn. Hun fungerer som daglig leder og styremedlem i selskapet.

Sala Music har en egenkapital på 5,2 millioner kroner, og regner med overskudd også i 2020, ifølge årsregnskapet, selv om det ikke er store muligheter for å gjennomføre konserter i nåværende år, opplyser selskapet.

Mange av låtene til Sigrid har flere millioner i avspillinger på Spotify, hvor den klart største hiten er låten «Strangers» med hundre millioner avspillinger.

I 2018 vant Sigrid den prestisjetunge kåringen til BBC «Sound of 2018».

Da var hun 21, og var den yngste etter sangstjernen Adele til å vinne kåringen.

Lønnskritikk

I fjor kunne Klassekampen melde at flere av musikerne i Sigrids band jobbet uten kontrakt, og tjente omtrent 3000 kroner per konsert. Langt under musikernes fagforbunds anbefaling om minstesats på 4545 kroner.

Kritikken ble rettet mot artistens management Made som hadde hyret inn musikerne.

– Made burde betale anstendig og tilby kontrakter som regulerer arbeidsforholdet og hva man skal ha betalt. Spesielt når arbeidsgiver krever at man er tilgjengelig til enhver tid og som en følge av dette ikke kan ta andre jobber, sa keyboardisten Martin Vinje til Klassekampen den gang.

Sala Music tok selvkritikk og lovet at det skulle bedre forholdene for musikerne.

– Vi erkjenner at det er behov for profesjonalisering av lønns- og kontraktsforholdene for våre musikere, skrev styreleder Håkon Raabe i Sala Music i en pressemelding oktober 2019.

Manager Geir Luedy opplyser at alle musikerne har kontraktfestede avtaler med Sala Music, og Sigrids selskap Sala Music betalte både i 2019 og i dag samlet mer enn de satsene den norske kunstnerorganisasjonen Creo anbefaler.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.