– Jeg trodde min siste time var kommet, sier Simonnes til sin egen avis.

Han var på påskeferie i Lorgues i Provence, og hadde tatt turen innom en katolsk kirke på langfredag for å vente på kona som skulle komme senere.

Etter en stund dukket det opp en mann som satte seg i den tomme kirken. Først snakket mannen hyggelig til Simonnes, før han plutselig slo den norske avisredaktøren rett i gulvet.

-Ropte alt jeg maktet
– Han var fryktelig sterk, og spinkle meg hadde ikke mye å stille opp med. Jeg var sikker på at han skulle drepe meg, og jeg ropte alt jeg maktet om hjelp, sier Simonnes.

En person hørte ropene, og overfallsmannen fant ut at det var best å la være å slå og sparke mer. Simonnes ble sendt til sykehus, der han ble liggende til observasjon.

-Blind vold
– Det var blind vold. Kredittkort og penger lå strødd på kirkegulvet, uten at mannen så ut til å bry seg om annet enn å denge løs på meg, sier Simonnes.

Det viste seg senere at voldsmannen nylig var utskrevet fra en psykiatrisk institusjon, og at han var kjent i den lille byen.

– Det var visstnok første gang han hadde vært voldelig. Da jeg kom ut av kirken, satt han på en fontene som om ingenting hadde skjedd, sier en medtatt Simonnes.

Sjefredaktøren kom hjem til Norge mandag, og kan ikke få fullrost fransk politi og helsevesen for måten han ble fulgt opp på.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.