Det opplyser FIS i en pressemelding. Der kommer det fram at et overveldende flertall stemte for å fjerne Lewis fra toppjobben i forbundet. Hun må fratre stillingen umiddelbart.

Hva konkret som ligger bak avgjørelsen, er ikke kjent. Norges skipresident Erik Røste sitter i FIS-styret, men vil ikke utdype saken.

– Dette er en personalsak internt i FIS. Jeg har ingen ytterligere kommentarer utover det som kom fram i pressemeldingen, sier Røste til NTB.

Lewis har arbeidet i FIS-systemet i 26 år. Ansvaret som generalsekretær har hun hatt siden 2000.

FIS bruker sterke ord i meldingen om briten som var alpinist i sin aktive karriere. Styret skriver at det totalt har mistet tillit til 55-åringen.

I 2018 ble Lewis hedret med en OBE-tittel (ridderorden) for sin innsats for å fremme vintersporten. Hun representerte Storbritannia i vinter-OL i 1988.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.