Snap, selskapet som eier bilde- og videodelingstjenesten Snapchat, har vært blant vinnerne i koronakrisen. Selskapet opplevde massiv bruker- og salgsvekst da koronakrisen var på sitt verste tidligere i år, og selv om det tapte mer enn det som var ventet på forhånd i andre kvartal, har aksjen steget jevnt og trutt de siste månedene til over 28 dollar ved stengetid på Wall Street tirsdag.

Like etter børsstenging tirsdag, og før Snap kom med egne tall, var aksjen ned tre prosent i etterhandelen etter at Netflix hadde rapportert svakere kvartalstall enn ventet. Men så kom Snap med kvartalsrapporten, og da snudde aksjen umiddelbart.

De sterke tallene sendte Snap-aksjen opp nye 17 prosent i etterhandelen.

Brukerveksten slo forventningene

I andre kvartal var nøkkeltallet på daglig aktive brukere på 238 millioner, en vekst på 17 prosent fra samme periode i fjoråret. I tredje kvartal var tallet på daglige aktive brukere på 249 millioner, opp 18 prosent fra tredje kvartal i 2019. Dette var godt over analytikernes forventninger på drøyt 244 millioner aktive brukere.

Omsetningen endte på 679 millioner dollar en oppgang på 52 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor og langt over konsensus blant analytikerne som følger Snap-aksjen. Den var ifølge Bloomberg at selskapet ville levere omsetning på 559,2 millioner dollar.

Selskapets nettotap falt til 200 millioner dollar, fra 227 millioner dollar i samme periode i fjor.

AR-vekst

Snap-sjef Evan Spiegel sier i en uttalelse at selskapet ser at veksten i bruk av AR (augmented reality eller utvidet virkelighet på norsk, red.anm) går raskere enn ventet.

AR-teknologi skiller seg fra VR ved at man ikke erstatter alle synsinntrykk, men legger et lag med digital informasjon oppå et skjermbilde i realtid. Kjente eksempler på AR-teknologi er for eksempel spill som Pokémon Go.

- Vi jobber som et team for å utnytte de mange mulighetene som ligger foran oss, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.