2. august skrev Dagbladet at en kjendismillionær hadde gått amok på utestedet Odean på Oslo Vest. Etter kort tid ble det klart at Øystein Stray Spetalen var den omtalte finansmannen.

Spetalen mener at Dagbladets oppslag 2. august var grovt krenkende og løgnaktig, skriver Journalisten.no.

Manglende kildekritikk
Investoren mener Dagbladet har brutt Vær Varsom-plakaten på tre punkter. Punktene omhandler kildekritikk, sjekking av at opplysningene er korrekte, saklighet, omtanke og at titler skal ha dekning i stoffet.

Spetalen skriver i klagen at han som leder av et av Norges største investeringsselskaper og samtidig styremedlem i selskaper med flere tusen ansatte, har forståelse for å være i medienes søkelys.

Spetalen reagerer også på oppfølgeren i Dagbladet dagen etter det opprinnelige oppslaget. Der skrev avisen blant annet at Petter Stordalen forsvarer og slår ring om Spetalen. Dette mener Spetalen er ekstra grovt fordi han etter oppslaget første dag snakket med sjefredaktør Anne Aasheim i Dagbladet og informerte henne grundig om alle detaljene i saken.

Avviste fremstillingen
I sin klage skriver trekkeer den kjente finansmannen frem at samtlige som var tilstede rundt bordet, med unntak av fortballrådgiver Christian Eidem, ga beskjed om at de ikke kjente seg igjen i Dagbladets fremstilling. Det skjedde først muntlig til Dagbladet og så gjennom oppslag på nettsider påfølgende dag.

Hvordan kunne da sjefredaktør Anne Aasheim godta artikkelen i denne form og med dette innhold, spør Øystein Stray Spetalen i en kommentar til Journalisten.

Spetalen legger i sin klage frem skriftlige vitneerklæringer fra Petter Stordalen, Petter Myhre, Espen Shampo Knudsen og John Giæver, om at avisens versjon ikke er riktig.

Spetalen skriver i klagen at han kom til utestedet sammen med sin kone og tre vennepar, og at han på veien inn i lokalet kom forbi Christian Eidem, som han hadde noe uoppgjort med etter en tidligere hendelse. Spetalen skriver:

Veltet et glass
- Jeg reiste pekefingeren mot Eidem og veltet i den forbindelse et glass på det lille bordet. Glasset falt i bakken. Det var på ingen måte snakk om slag, glass i luften, en kvinne som begynte å blø, samt de andre påstandene som Dagbladet omtaler. Det var det hele. Ingen dramatikk og overhodet intet tilsnakk fra personalet,» skriver Spetalen.

Han mener at Christian Eidem selv er hovedansvarlig bak oppslaget i Dagbladet, og at Eidem benytter en person med gode kontakter til sportsredaksjonen i Dagbladet, skriver Journalisten.no.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.