Kunsttyvene leverte maleriet til radiokanalen P4 som leverte det tilbake til Norsk Hydro.

Maleriet ble stjålet fra Norsk Hydros representasjonsbolig i Oslo natt til 9. juni. I de to ukene som er gått, har kunstverket blant annet vært nedgravd i skogen et sted utenfor Oslo.

J. C. Dahls maleri ble malt i 1830 og forestiller stedet hvor Norsk Hydro ble grunnlagt i 1905. Kommunikasjonsdirektør Cecilie Ditlev-Simonsen sier til P4 at hun er svært takknemlig for å få maleriet tilbake. Hun sier at det aldri var aktuelt å betale løsepenger for å få maleriet tilbake. Hydro trekker nå politianmeldelsen mot personene som stjal bildet, men politiet i Oslo opplyser at de likevel vil etterforske tyveriet.

Maleriet fikk betydelige skader da det ble stjålet. Det har blitt en tydelig sprekk på tvers av lerretet. Førstekonservator Marit Lange ved Nasjonalgalleriet sier at det trolig vil ta et års tid å restaurere maleriet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.