Etter flere år med bemanningsreduksjoner, omstillinger og fallende oppslutning om mediehusets tv-kanaler murres det blant de ansatte i TV 2.

En av fire ansatte er "veldig kritisk" til toppsjef Alf Hildrum og tv-kanlens ledelse, skriver Dagens Næringsliv.

Dette fremkommer av de første resultatene fra en omfattende medarbeider-undersøkelse konsulentselskapet Great Place To Work har gjennomført for tv-konsernet. Undersøkelsen består av 40-50 konkrete spørsmål om de ansattes arbeidshverdag, ledelse og miljø.

På en skala fra null til hundre scorer bedrifter som har jobbet med Great Place To Work i Norge i snitt litt over 70 prosent når ansatte blir bedt om å vurdere ledelsens troverdighet og kompetanse. For TV 2 er resultatet bare 39 prosent.

- I sum er dette lite tilfredsstillende tilbakemeldinger til ledelsen. Jeg og ledelsen har en betydelig utfordring, sier konsernsjef Alf Hildrum til DN.

Også internt i ledergruppen er det tvil om Hildrum er rett mann for jobben.

- Mange er slitne og frustrert
Leder Baard Zakariassen i journalistklubben Klubb2 mener det trengs endringer i TV 2-ledelsen.

- Medarbeiderundersøkelsen viste en alvorlig lav tillit til ledelsen. De to årene som har vært har slitt på organisasjonen. Mange er slitne og frustrert. Nå har vi fått kunnskap og verktøy til å forbedre oss, sier Zakariassen til DN.

Selskapet Alfahelse har også gjennomført en bedriftshelseundersøkelse blant 70 TV 2-ansatte. Undersøkelsen viser at mange ansatte over 40 som går i ulike former for skift- og turnusordninger opplever helseproblemer, søvnvansker og en svært stressende jobbhverdag.

TV 2s styreleder Even Nordstrøm understreker at han har full tillit til Hildrum, og sier han føler seg trygg på at medarbeiderundersøkelsen blir fulgt opp på en god måte.

Les også: - Alf Hildrum har «frekkhetens nådegave»

TV 2 kutter 135 ansatte

Det koker blant TV2-ansatte

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.