Ingen i A-pressens styre vil si noe om utfallet av styremøtet søndag kveld, der det var ventet at et salg av TV 2 til danske Egmont ville bli avgjort.

Styremøtet ble avsluttet rundt klokka 23. Men verken styreleder Erik Nord eller noen av de øvrige styremedlemmene ønsket å kommentere innholdet i møtet.

Sentrale kilder sier imidlertid til Dagbladet at TV 2 er solgt til Egmont, mot de ansattes stemmer.

En sentral kilde sier til VG Nett at det vil komme en pressemelding om vedtaket mandag morgen.

Strategisk
Alt konsernsjef Thor Gjermund Eriksen ville si sent søndag kveld, var at en eventuell beslutning vil bli offentliggjort når den er klar.

– Vi regner med å få en avkl#229 om ikke så lang tid, sa Eriksen.

Konsernsjefen sier ikke noe om hvor lang tid det er snakk om, men gjentar det han har sagt flere ganger tidligere – at mediemarkedet er i endring:

– Da vi kjøpte Edda, var det en strategisk manøver. Og det er det også andre aktører i mediemarkedet som har behov for å gjøre, blant annet aktører innen kommersiell TV, sa han.

Hasteinnkalt
Etter det NTB forstår, ville styret i mediekonsernet trolig gå inn for å selge sin halvdel av TV 2 Gruppen til danske Egmont. Konsernet ble i fjor høst verdsatt til 4,2 milliarder kroner, ifølge Kampanje.

Før helgen ble det hasteinnkalt til det ekstraordinære styremøtet søndag kveld. Et eventuelt salg av TV 2 kan bli offentliggjort før Oslo Børs åpner mandag morgen.

Styreleder Erik Nord ville heller ikke før møtet kommentere hva som sto på dagsordenen, eller et eventuelt TV 2-salg.

– Omstridt
Heller ikke kommunikasjonsrådgiver Hallgeir Westrum i A-pressen ville kommentere saken idet styremedlemmene samlet seg i lokalene i Akersgata.

– Vi kommer til å informere hvis det er noe å informere om, sa han til NTB.

Allerede rundt tre timer før møtet skulle settes, var ansatterepresentant Eva Grønseth på plass i A-pressens hovedkvarter i Akersgata i Oslo. Hun ville ikke kommentere eller bekrefte dagsordenen for møtet, men uttalte til NRK at salg av TV-kanalen er omstridt. Alle de tre ansatterepresentantene er imot et salg.

– TV 2 har hatt god inntjening, og vi mener det er viktig at konsernet har flere bein å stå på, sa hun.

Stoler på Egmont
De TV 2-ansatte tar saken med fatning. Ansattrepresentant i TV 2-styret, Kjetil H. Dale, tror Egmont vil TV 2 vel.

– Vi mener et godt medieeierskap ikke handler om nasjonalitet, men om publisistisk tradisjon, langsiktighet og vekt på kvalitativt innhold. Alt dette føler vi at Egmont har vist i 20 år, og vi tror ikke de vil bryte den tradisjonen, sier Dale til NRK.

A-pressen og Egmont eier i dag hver sin halvdel av aksjene i TV 2. Næringsminister Trond Giske (Ap) er sterkt imot et salg og er skeptisk til at TV 2 skal stå uten norske eiere. Lederen av LO-forbundet Handel og Kontor er enig.

– Jeg mener det er en tragedie hvis LO og A-pressen bidrar til at en så viktig mediebedrift som TV 2 flagger ut, sier Sture Arntzen til VG.

Strid i LO
Også lederen i det femte største LO-forbundet, Leif Sande i Industri Energi, er imot salget. Han representerer en pikant strid internt i landsorganisasjonen. Den mektige LO-lederen, Roar Flåthen, går inn for salg. LO og LO-forbund eier til sammen drøyt 45 prosent.

– Jeg er veldig skeptisk. De bør i hvert fall ikke rushe noen avgjørelse, men tenke seg om, sier Sande til VG.

Sture Arntzen avviser i likhet med styremedlem Eva Grønseth at A-pressen må selge seg ut av TV 2 for å finansiere kjøpet av Edda Media.

– Det siste som er lagt fram for LO-sekretariatet, er at finansieringen av kjøpet av Edda var i orden uten salg av TV 2, sier Arntzen.

Les også: Hastemøte om TV 2-salg

Giske varsler bråk om TV 2-salg

TV 2 kan bli svensk
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.