Thomas Giertsen (48) har under radaren solgt alle sine aksjer i produksjonsselskapet Feelgood Scene Film & tv til majoritetseieren Monday Norge.

Det er uklart når salget skjedde, men så vidt DN forstår var det tidlig i 2019. I årsregnskapene for 2018 for Giertsens to holdingselskaper fremgår det at han fortsatt eide aksjene ved årsskiftet 2018 til 2019.

– Det er lenge siden. Vi gjorde en endring i eierstrukturen for over et år siden, skriver Giertsen i en tekstmelding.

Komikeren, som fortsatt er ansatt i selskapet som kreativ leder, ønsker ellers ikke å kommentere salget. En kunngjøring i Brønnøysundregistrene viser at Giertsen gikk ut av selskapets styre i mars i fjor.

Solgt med sterke resultater

Selskapet ble grunnlagt av Giertsen i 2003. Siden da har Feelgood blitt et av Norges største produksjonsselskaper innen humor og underholdning, og står bak produksjoner som «Torsdag Kveld fra Nydalen», «Brille», «Hvite Gutter» og «Helt Perfekt» med Giertsen selv i hovedrollen.

Inntil 2010 eide komikeren 74 prosent av Feelgood. Det året kjøpte Sony Music Norge 51 prosent av selskapet, og Giertsen satt igjen med 39 prosent eierskap. Ifølge Finansavisens beregninger den gang fikk Giertsen 15–16 millioner for aksjene han solgte til Sony.

Året før salget til Sony hadde Feelgood en omsetning på 37 millioner kroner, og et resultat på fem millioner kroner før skatt.

Det er ikke kjent hvor mye Giertsen har fått for sin resterende post i Feelgood, men siden han solgte seg ned i 2010 har selskapet vokst kraftig. I 2018, regnskapsåret før han solgte, hadde produksjonsselskapet en omsetning på 97 millioner kroner. Resultatet var på ti millioner kroner før skatt.

Lasse Hallberg er administrerende direktør både i Monday og dets nå heleide Feelgood. Her er han avbildet i Cannes i 2017.
Lasse Hallberg er administrerende direktør både i Monday og dets nå heleide Feelgood. Her er han avbildet i Cannes i 2017. (Foto: Fartein Rudjord)

– Noe man ønsket

Det er Monday Production som kjøpte Giertsens aksjer. Dette er det norske datterselskapet til det danske mediekonsernet Monday Media, som har kjøpt opp en rekke små og store produksjonsselskaper i Skandinavia de siste årene.

Monday er majoritetseier i Feelgood siden 2017, da det kjøpte Sonys aksjer.

Lasse Hallberg som er administrerende direktør både i Monday og datterselskapet Feelgood sier at det har ligget i kortene å kjøpe ut Giertsen.

– Det var med i planen i 2017. Vi hadde opsjoner på å kjøpe, og det var noe man ønsket, sier Hallberg.

DN omtalte onsdag årsregnskapet til Feelgood-datterselskapet Feelgood&istage. Dette eies 70 prosent av Feelgood. Det er da ikke riktig, slik DN skrev, at Thomas Giertsen hadde et eierskap i selskapet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.