Mot slutten av fjoråret begynte ryktene å svirre om et mulig Square-oppkjøp for Tidal. Nå er saken klar.

Selskapet fintechselskapet Square melder torsdag at selskapet vil kjøpe majoritetsandel i strømmeselskapet Tidal. Square skriver at de vil betale en blanding av kontanter og aksjer for til sammen 297 millioner dollar, tilsvarende 2,52 milliarder kroner.

Selskapet melder også at en av eierne i Tidal, rapmogulen Jay Z, vil komme om bord som styremedlem i Square.

Tidal ble til da Jay Zs selskap Panther kjøpte den norske strømmetjenesten Wimp for 438 millioner kroner. Hittil har ikke Tidal vært noen suksess for eierne. Tidals morselskap har tapt over en milliard kroner på tre år. Det viste årsregnskapet for Project Panther Bidco for 2018, som ble offentliggjort på nyåret i 2020.

Mistenkt for grovt databedrageri

Samtidig er selskapet mistenkt av Økokrim for grovt databedrageri etter DNs avsløringer fra 2018 om at minst 320 millioner falske avspillinger av Beyoncé og Kanye West er blitt lagt til Tidals lyttertall. Tidal har hele tiden nektet for å ha hatt noe med databedrageri å gjøre.

I fjor sommer ble det kjent at selskapet innrømmet at de hadde endret strømmetall etter lanseringen av «Life of Pablo» på grunn av store tekniske problemer, ifølge rettsdokumenter. Selskapet forklarte ifølge en rettsavgjørelse fra Oslo tingrett at endringen hadde liten til ingen finansiell effekt.

Tidal har hovedkvarter i New York, men kontoret i Lakkegata i Oslo har vært sentralt i driften.

– Square har til hensikt å beholde kontorene vi har i Oslo, sier Tidal i en epost fra partner Geir Ove Harnes i Geelmuyden Kiese.

– Har Økokrims etterforskning vært et tema i forhandlingene med Square?

– Tidal ønsker ikke å kommentere en pågående etterforskning.

Artister blir med videre

Twitter-sjefens selskap Square eier betalingstjenesten Square Digital og betalingsappen Cash App. Det er planlagt at Tidal skal operere som uavhengig ved siden av de andre tjenestene.

På Twitter skriver Twitter-sjef Dorsey blant annet: – Hvorfor skal ikke et musikkstrømmeselskap og et finansserviceselskap jobbe sammen?

– Artister fortjener bedre verktøy for å assistere dem på deres kreative reise, sier Jay Z i pressemeldingen.

Tidal eies av til sammen over 20 artister, som foruten Jay-Z inkluderer Beyoncé, Alicia Keys, Coldplay, Madonna og Rihanna og tilbyr tjenesten i 54 land. Alle vil fortsette å være medeiere etter at avtalen er gjennomført.

Ifølge pressemeldingen fra Square venter de at transaksjonen vil bli gjennomført i andre kvartal 2021. Selskapet tror ikke at Tidals finansielle resultater vil ha en stor effekt på konsernets inntekter eller resultat i 2021. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.