I januar skrev TV 2 at det amerikanske filmstudioet Paramount Pictures ble tilbudt 50 millioner kroner i tilskudd for å spille inn deler av en stor filmsatsing i Norge.

Søknaden ble levert av Per Henry Borch i det norske selskapet Truenorth Norway as, på vegne av Paramount.

Ønsker å snakke med statsministeren

Spillefilmen har ifølge TV 2 dekknavnet Libra, og Bergens Tidende har tidligere skrevet at det skal være snakk om den syvende installasjonen i Mission Impossible-serien, der Tom Cruise har figurert som hovedkarakter i seks filmer siden 1996.

I en epost, sendt til fagdirektør Tor Aagaard Borgersen ved Statsministerens kontor, og som DN har fått innsyn i, skriver Per Henry Borch at «Tom Cruise har et ønske om å snakke med statsminister om prosjektet, og det å filme i Norge.», i forbindelse med innspillingen.

Etter planen skal innspillingen – som ble utsatt i forbindelse med koronapandemien – finne sted i september, og ifølge Borch ønsker Cruise å «føle at de er velkommen i desember».

I eposten understrekes det at Cruise er fleksibel med tanke på tidspunkt.

«Tom Cruise har sagt han er tilgjengelig til alle døgnets tider for en samtale.», skriver Borch.

Bergens Tidende omtalte saken først fredag.

Ikke lagt opp til møte

DN kontaktet Borgersen ved Statsministerens kontor angående det mulige møtet med Cruise. Han forklarer at Cruise nok må belage seg på en skuffelse.

– Saken er sendt til Kulturdepartementet. Det blir ikke noe møte med Erna Solberg, og derfor har vi sendt den videre.

Borgersen vil imidlertid ikke kategorisk avvise at et møte kan finne sted.

– Jeg skal ikke si at det 100 prosent sikkert ikke vil forekomme, men svaret er at det ikke er lagt opp til noe møte med Erna Solberg, og saken vil håndteres av Kulturdepartementet.

Borgersen opplyser at Borch i Truenorth Norway er orientert om at det ikke foreligger planer om noe møte mellom statsministeren og superstjernen.

Kulturminister Abid Raja bekrefter til BT at det er kontakt mellom regjeringen og staben til Tom Cruise.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.