I en rekke innlegg på Facebook siden september i fjor hevdet den straffedømte dekkforhandleren Tommy Sharif blant annet at turtøyprodusenten Stormberg utnytter Nav-systemet og at eieren Steinar J. Olsen har syltet ned penger i Kina. Sharif forsøkte også å oppsøke Steinar J. Olsen selv om han hadde fått beskjed om å holde seg unna.

Olsen gikk til sivilt søksmål og i en dom i tingretten i februar ble Sharif dømt til å betale til sammen 170.000 kroner i erstatning og saksomkostninger til Olsen.

Til namsmannen

Men Sharif har ikke betalt en krone innen fristen. Innkrevingen er nå overlatt til namsmyndighetene.

– Det er korrekt. Og det er ikke mer vi kan gjøre enn å se om det finnes noen verdier namsmannen kan ta utlegg i, sier Steinar J. Olsens advokat Jon Wessel Aas.

Samtidig som Olsen gitt til sivilt søksmål mot Sharif for hensynsløs adferd, ble saken også politianmeldt. Fædrelandsvennen skriver onsdag at Øst politidistrikt har utstedt et forelegg på 20.000 kroner mot Tommy Sharif. Den boten nekter han å betale og saken vil dermed bli sendt Nedre Romerike tingrett for pådømmelse.

Sharifs advokat, John Christian Elden, mener Sharif ikke har begått noe lovbrudd.

«Han fikk et tilbud om forelegg før påske, men vi har avvist dette. Vi mener Sharif er i sin fulle rett til å stille kritiske spørsmål om Stormbergs drift og strategi, og at han ikke har brutt straffeloven ved sin kritiske og til tider upoetiske opptreden,» skriver Elden i en epost til Fædrelandsvennen.

– Forelegget bekrefter bare at påtalemyndigheten ser på denne saken på samme måte som dommeren i den sivile saken der kravet var begrunnet både i ærekrenkelser og hensynsløs adferd. Dette handler ikke om kritiske spørsmål man ikke har fått svar på, sier Olsens advokat, Jon Wessel Aas.

«I tråd med dommen»

Steinar J. Olsen skriver i en melding til DN at boten Sharif nå er ilagt «viser at de som hetser, sprer løgner og plager andre mennesker i sosiale medier, må være forberedt på at det kan få konsekvenser også i det virkelige liv. Politiets konklusjon er for øvrig helt i tråd med den nå rettskraftige dommen i den sivile saken hvor Sharif ble dømt på alle punkter.» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.