Komikeren spredte ikke bare latter til andre i fjoråret, Svendsen kan også smile bredt over fjorårets formidable vekst.

Komikeren dro inn hele 6,5 millioner kroner i driftsinntekter i 2019 – opp 3,6 millioner kroner sammenlignet med året før, ifølge 2019-regnskapet.

Truls Svendsen tredoblet årsresultatet før skatt fra 2,2 millioner kroner i 2018 – til 6,8 millioner kroner i fjor. En vekst på hele 212 prosent.

Svendsen står som eneste aksjonær og hadde i tillegg en lønn som daglig leder og styreleder på 862.000 kroner ifølge regnskapet.

40.000 solgte billetter

Svendsen hadde i 2019 et høyt aktivitetsnivå, med blant annet svært mange forestillinger av solosceneshowet «Truls Svendsen, Fra Æ til Å». Showet hadde premiere i oktober i 2019 og Svendsen la ut på en lengre turne til blant annet flere byer i Nord-Norge og Latter i Oslo.

Svendsen har tidligere annonsert på Instagram at han solgte hele 40.000 billetter til showet i 2019, og hadde flere show i 2020 før koronaviruset førte til restriksjoner i bransjen.

Showet handler i hovedsak om den lange TV-karrieren til Svendsen, som omfatter alt fra da han drakk en voldsom mengde vodka martinis på den røde løperen til James Bond-premieren i Oslo – til da han gikk over Grønland med Cecilie Skog.

Komikeren ønsker ikke å kommentere denne saken. Men Svendsens manager, Espen Andresen, sier til DN:

– Showet har gått bra. Det er alt jeg kan si.

Truls Svendsen var i fjoråret også aktiv på TV-skjermen gjennom programmet «Truls à la Hellstrøm».

Bred portefølje

Truls Svendsen hadde ifølge årsregnskapet 1,6 millioner kroner i inntekter fra sine finansposter i 2019 – opp fra 0,4 millioner i 2018. Svendsen har i dag aksjer i underholdningsselskapet plan B, der han selv er gründer. Selskapet var arrangør av sceneshowet til Svendsen.

Svendsen er styreleder og har en eierandel på 33 prosent i et mindre it-selskap, Facilius as. Svendsen har videre en bred portefølje med aksjer i flere eiendomsselskaper, i Norden og USA. I tillegg har komikeren blant annet fondsandeler i offshore, shipping og et aktivt kinesisk eierfond. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.