Selv om Trygve Hegnar har plassert de største pengene sine i Hurtigruten, hotellaksjer og båtproduksjon, er det som redaktør han er mest kjent. Men resultatene i medieselskapet Hegnar Media er heller dyster lesing:

2019 ble nok et år med minus i regnskapene, for selskapet som blant annet omfatter Finansavisen, bladene Kapital og Interiørmagasinet samt forlagsvirksomhet.

Svakere tider i bransjen rammet igjen selskapet, som endte 2019 med et underskudd på driften på 22 millioner kroner, litt svakere enn året før. Inntektene var stabile på oppunder 290 millioner kroner.

Redesign og ny satsing på nett for Kapital og ny teknologisk plattform for Finansavisen.no bidrar til underskuddet, ifølge selskapet, som blant annet får støtte til utvikling gjennom Skattefunn-ordningen. I 2019 regner Hegnar Media med om lag to millioner kroner i Skattefunn-tilskudd.

DN har vært i kontakt med Trygve Hegnar, som ikke ønsker å kommentere tallene, men i årsberetningen skriver han og de to barna Margrethe og Jon Trygve Hegnar:

– Den krevende situasjonen for mediebransjen ser ut til å fortsette, og selskapet har stadig fokus på inntektsmuligheter og kostnadseffektive tiltak.

I styret sitter også Knut Nyquist. Hegnar Media er heleiet av Periscopus as, der Trygve Hegnar eier 60 prosent av aksjene og de to barna 20 prosent hver.

Minus 120 mill. på driften

Hegnar Media har ikke tjent penger siden 2013, da overskuddet var knappe fire millioner kroner. Siden har driftsunderskuddet samlet vært på 75 millioner kroner, og siden 2010 er det samlede driftsunderskuddet på mer enn 120 millioner kroner.

Selv med tøffere tider for mediebransjen, med prispress og heftig kamp om annonsemarkedet og lesere, opprettholder Hegnar satsingen på innholdet:

– Til tross for svake tider i media i de siste år har selskapet valgt å holde kvalitet og antall personer på uendret nivå, heter det. Hegnar Media hadde 166 årsverk i fjor.

Startsiden tjener penger

Utenfor Hegnar Media, direkte eiet av Periscopus, ligger ABC Startsiden, som Hegnar kjøpte av Telenor i 2017 for 93 millioner kroner. Dette selskapet har vært en pengemaskin, men i 2019 stanset det opp. Resultat før skatt falt fra 37 millioner kroner i 2018 til straks over ti millioner kroner i 2019. Inntektene ble barbert fra 145 til 118 millioner kroner.

I mai ble det klart at ABC Nyheter skal kutte kraftig i redaksjonen, som gikk fra 19 til seks redaksjonelt ansatte.

– Jeg som eier gjør noe med ABC for å gjøre det like lønnsomt som det var før. Startsiden er meget lønnsom, mens ABC Nyheter taper penger. Noe vi nå skal rette opp, sa Hegnar til DN i juni.

Hegnar lider imidlertid ingen nød. Ifølge anslagene gjort av hans eget blad Kapital, er han god for om lag tre milliarder kroner. Kapital plasserer dermed redaktøren på plass 101 på sin liste over Norges rikeste.

Da DN tidligere i år omtalte hvordan koronapandemien hadde påvirket Hegnars økonomi, fastholdt han at pengene «strømmer inn» i kassen.

«Kapitals eier og ansvarlige redaktør hadde i fjor et godt aksjeår, men svakere i medier. I år øker abonnementsinntektene, mens aksjene er ned grunnet koronapandemien som har rammet hotell- og reiselivsbransjen hardt. Periscopus har 1,4 milliarder i bokført egenkapital, men det er store merverdier knyttet til eiendom», skrev Kapital.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.